Ukucaš tekst, slika ti iskoči sama: Meta lansirala novu hit aplikciju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukucaš tekst, slika ti iskoči sama: Meta lansirala novu hit aplikciju

Imagine AI je generator čija je upotreba besplatna, a čiji je interfejs maksimalno pojednostavljen i sastoji se od boksa za unos teksta i tastera za generisanje slike

 Imagine _ Meta AI _ generator slika _ Foto Meta (3).jpg Izvor: Meta

Trendu kompanija iz Silicijumske doline koje "traže svoje mesto pod AI suncem" pridružila se i Meta. Kompanija u čijem vlasništvu je Facebook, pored šire primene Meta AI asistanta u okviru globalno najpopularnije čet aplikacije WhatsApp, kao i Instagrama i Messengera, najavila je i uvođenje generatora slika zasnovanog na veštačkoj inteligenciji nazvanog – Imagine AI.

To je samostalini proizvod, za sada namenjen samo korisnicima u Sjedinjenim Američkim Državama, sličan postojećim generatorima kao što su Midjourney i DALL-E. Ta dva su, međutim, nešto komplikovaniji za korišćenje, kada je reč o običnim korisnicima, a pored toga, njihova upoteba se plaća.

Imagine AI je generator čija je upotreba, bar trenutno, besplatna. A uz to, njegov interfejs je maksimalno pojednostavljen i sastoji se samo od boksa za unos teksta i tastera za generisanje slike.

Imagine je već bio korišćen u Meta AI četovima, ali je sada "prerastao" čet prozore. Tako su korisnici u SAD dobili pristup generatoru slika na adresi imagine.meta.com, kojoj je moguće pristupiti da računara ili pametnog telefona.

Meta će na generisane slike dodavati nevidljivi "vodeni žig" (watermark), kako bi one lakše bile uočljive među slikama koje su proizvele druge alatke i aplikacije iste namene.

Vodeni žig na slike nanosi poseban model dubokog učenja, koga može da detektuje samo drugi odgovarajući model, prenosi Android Authority. Žig je otporan na najćešće manipulacije kao što su sečenje ("kropovaje"), promena ili korigovanje boja, pravljenje snimaka ekrana i slično.

Isti takav nevidljivi watermark u bliskoj budućnosti će se naći i na drugim proizvodima kompanije Meta koji koriste ili prozivode slike koje je generisala veštačka inteligencija.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

03:41
"VEŠTAČKA INTELIGENCIJA JE NEPREDVIDIVA"
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA