Čuvali ih mesecima, oni nestali u trenu: Google Drive već danima "jede" podatke korisnika | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čuvali ih mesecima, oni nestali u trenu: Google Drive već danima "jede" podatke korisnika

Iako se čini da je klaud dobro rešenje da uvek uz sebe imamo rezervne kopije važnih dokumenata i drugih fajlova, ovakve situacije pokazuju da nije baš sve tako kako se na prvi pogled čini

Kao jedna od prednosti korišćenja kaluda često se navodi to što korisnik u svakom trenutku može da ima stalno dostupnu rezervnu kopiju važnih podataka na mreži. Međutim, neki korisnici Google Drive-a su bili suočeni sa neočekivanim gubitkom podataka sa svog diska "u oblaku", pa su tako ostali bez mesecima skladištenih podataka.

Gubitak je veoma značajan, budući da su neki korisnici prijavili da su ostali bez količine podataka koju su skladištili šest ili više meseci. To je, inače, problem koji traje već nekoliko dana, i koji prijavljuje sve veći broj korisnika.

Jedan od njih kaže da je, po logovanju i pristupanju disku, uočio da njegov Google Drive izgleda isto kao što je izgledao u maju, prenosi The Register. I drugi su podelili slična iskustva, a većina tvrdi da izgleda da ne postoji način da se podaci na bilo koji način povrate.

Jedan od korisnika je objavio poruku koju je navodno dobio od Google-ove korisničke podrške, u kojoj se kaže da ništa ne bi trebalo menjati u osnovnom (root) folderu, kao i da inženjeri te kompanije ispituju kako je do gubitka podataka sa Google Drive-a došlo.

I pored toga što se zaista čini da je klaud dobro rešenje da uvek uz sebe imamo rezervne kopije, i mnogi su skloni da u to poveruju, upravo ovakve situacije pokazuju suprotno, konstatuje BGR.

Ako trenutno koristite Google Drive i ako ste iskusili slične probleme, dobro bi bilo da koristite i eksterni hard disk za čuvanje rezervnih kopija fajlova koje biste inače sačuvali u oblaku. Tako ćete biti sigurni da ste, ako se sličan problem sa gubitkom podataka sa Google Drive-a ponovo dogodi, svoje podatke uskladištili na nekom drugom bezbednijem mestu.

Inače, osim pomenute poruke dobijene od korisničke podrške, koju je korisnik sam podelio, Google se do sada nije zvanično oglašavao o ovom problemu, niti o mogućnosti da nestali podaci budu povrašćeni.

BONUS VIDEO:

Google Expands Immersive View for Maps App
Izvor: YouTube / CNET Highlights

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA