YouTube dobija 36 novih opcija i funkcija, a ovo su samo neke od njih | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

YouTube dobija 36 novih opcija i funkcija, a ovo su samo neke od njih

Noviteti bi korisnicima trebalo da donesu više poboljšanja u korišćenju popularne striming platforme, a promene će postepeno stizati u nedeljama pred nama

 YouTube, Jutjub Izvor: Unsplash

Nakon što je prošle godine osvežio svoj izgled, YouTube i dalje nastavlja se unapređuje. Google-ova video platforma upravo je najavila čak 36 novih funkcija i opcija, kao i dizajnerskih unapređenja.

Ti noviteti bi korisnicima trebalo da donesu više poboljšanja u korišćenju popularne striming platforme. Promene će korisnicima širom sveta stizati postepeno u nedeljama koje su pred nama.

Predstavljamo vam samo neke od njih:

Nove audio kontrole

YouTube dobija bolje audio kontrole za mobilne uređaje, unapređenu funkciju koja će stići do svih korisnka u svetu. Nova kontrola jačine zvuka će automatski biti uključena i radukovati velike razlike u jačnini zvuka sadržaja koji se gleda ili sluša.

Jednostavnije premotavanje videa

Sve do sada, korisnici su mogli da premotavaju video po 10 sekundi unapred, a sada dobijaju i mogućnost premotavanja dvostruko većom brzinom.

Dovoljno će biti da pritisnu i zadrže prstom bilo gde na ekranu i video će automatski početi da se premotava. Sklanjanjem prsta sa ekrana, video će nastaviti da se prikazuje normalnom brzinom. Ova funkcija će biti dostupna na svim uređajima.

Lakše tražanje

Kako bi korisnici lakše mogli da nađu one "najbolje momenta" u samom videu, YouTube uvodu veće sličice za pregled (preview thumbnails) dok pretražuju snimak.

Zaključavanje ekrana

Kako bi izbegli iznenadne prekide, YouTube korisnici dobijaju mogućnost zaključavanja ekrana na telefonima i tabletima. Korisnici će sada moći da zaključaju ekran i tako "sačuvaju poziciju" na mestu na kome su stali sa gledanjem videa, kako bi kasnije nastavili.

You Tab

YouTube uvodi i novi tab, nazvan – You tab, pod kojim će korisnici moći da vide istoriju prethodno odgledanih videa i snimaka koje su preuzimali, plejliste koje su ranije pravili, kao i lična podešavanja svojih YouTube naloga i informacija u veza svojim kanalom.

 TV montiran na zid sa YouTube logotipom
TV na zidu pušta YouTube
Izvor: Shutterstock / AhmadDanialZulhilmi

Glasovna pretraga

Zahvaljujući upotrebi veštačke inteligencije, koja povezuje glas sa originalnim snimcima, korisnici će sada moći da pretražuju YouTube pomoću glasa ili zvuka, odnosno – pevanjem, sviranjem ili mumlanjem.

Ova opicja stiže u narednih nekoliko nedelja, ali će bar u početku biti dostupna samo za Android korisnike.

Animirani tasteri

Od sada ćete kreatorima videa moći da date svoje mišljenje na njihov video reakcijom putem emotikona. Kada vam jutjuber/-ka koga/-ju pratite zatraži da "Like" ili "Subscribe", na ekranu će se pojaviti pojaviti tasteri za reakcije koje ćete moći da odaberete.

YouTube za pametne televizore

Oni koji YouTube video sadržaje gledaju na svojim pametnim televizorima, sada će detalje o određenom videu moći da dobiju u novom preglednijem vertikalnom meniju. A da bi do njega došli, dovoljno je samo da kliknu na naslov videa.

BONUS VIDEO:

YouTube shorts
Izvor: Smart Life/ @Andy Hafell

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Moravac

Pre bih rekao nikada gori nije bio YouTube. Problem je taj sto YT sve vise opcija iz standardne opcije prebacuje na premium opcije. Na primer sada su smanjili bitazu, tj. kvalitet snimka i sada kada gledamo nesto na FHD, 2k ili 4k snimak je pepun suma, tj. nije kristalna slika kako sto je nekada bila, a samo premium korisnici imaju mogucnost za kvalitetniji snimak. Da ne govorim sto su sada uveli zabranu blokiranja reklama. Gledaju na svaki nacin da nas nateraju da se pretplatimo, a uskoro ce i to uvesti. Srecom ima alternativne aplikacije preko kojih mozes da gledas YT kao da si premium korisnik.