Samsung prozvao Apple, "svi žele da budemo zajedno" | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung prozvao Apple, "svi žele da budemo zajedno"

Konkurencija nastavlja da pritiska Apple da se pridruži novom standardu razmene poruka.

 iMessage Izvor: Shutterstock

Prozivke na račun kompanije Apple nisu retkost, a nakon Google-a, sada je ka gigantu iz Kupertina "otrovne strelice" ispalio i Samsung, a sve zbog iMessage aplikacije.

Razmena poruka je godinama vruća tema i sigurni smo da već znate kako izgleda tekstualna komunikacija između ova dva tabora: Čim se Android korisnik priključi grupnom čet-u, sve korisne funkcije iMessage aplikacije nestaju - nema enkripcije, nema statusa pročitanih poruka, nema dužih poruka, a "mehurići" postaju zeleni. A ne mora da bude tako...

Google već neko vreme pokušava da izvrši pritisak na Apple da odbaci zastareli SMS i MMS standard i svojim uređajima dozvoli korišćenje Rich Communication Services (RCS) tehnologije, koja Android korisnicima omogućava slične funkcije kao one koje koristi iMessage.

Nažalost, Apple to uporno odbija, a strategija zelenog mehurića je dizajnirana i dobro osmišljena, što smo videli u internim mejlovima koji su postali javni tokom sudske borbe sa kompanijom Epic. Prema rečima Krega Federigija: "U nedostatku strategije da postane primarna usluga za razmenu poruka za većinu korisnika mobilnih telefona, zabrinut sam da bi iMessage na Android uređajima poslužio za uklanjanje prepreka u iPhone porodicama da svojoj deci daju Android telefone".

Najnoviji pokušaj pritiska na Apple stiže od strane kompanije Samsung, koja je objavila kratku reklamu pod nazivom "Zeleni i plavi mehurići žele da budu zajedno. Pomozite Apple-u da dobije poruku".

U reklami je prikazano dopisivanje između Romea i Julije, u kom Romeo želi da Julija razgovara sa roditeljima koji žele da ostanu razdvojeni, a razgovor se završava rečenicom "svi žele da budemo zajedno".

Pogledajte

00:20
Samsung RCS Apple reklama
Izvor: Samsung
Izvor: Samsung

Teško da je ovo kap koja će preliti času i odobrovoljiti Apple da prihvati RCS standard. U ovom trenutku, najrealnija opcija je da će EU naterati giganta iz Kupertina da "otvori" iMessage, ali ni to do sada nije urodilo plodom. Jednostavno, ova aplikacija u 27 zemalja Evropske unije nema dovoljno korisnika da bi dobila poseban status, jer, za razliku od Amerikanaca, Evropljani rado prihvataju druge aplikacije za komunikaciju kao što su WhatsApp, Viber, Messenger i Telegram.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA