Copilot i više AI-ja: Ovi noviteti stižu u Windows 11 za nekoliko dana | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Copilot i više AI-ja: Ovi noviteti stižu u Windows 11 za nekoliko dana

Nova alatka duboko integrisana u operativni sistem je najnoviji pokušaj Microsofta da uvede digitalnog asistenta u Windows, nakon ukidanja Cortane

 Windows 12 stiže 2024 godine.jpg Izvor: Microsoft

Microsoft će 26. septembra objaviti veliku nadogradnju za operativni sistem Windows 11, a jedan od glavnih noviteta ovog ažuriranja je Windows Copilot, alat koga pokreće uveštačka inteligencija.

Tu su i obnovljeni File Explorer, zatim Ink Anywhere, namenjen korisnicima pametnih olovki, unapređena Paint aplikacije i još dosta drugih unapređenja.

Pomenuti Windows Copilot omogućava kontrolu nad podešavanjim računara, pokretanjem aplikacija i upitima. Ona, takođe, donosi Bing Chat na Windows 11 desktop, što korisnicima omogućava postavljanje pitanja i dobijanje odgovora na njih.

Ta alatka je duboko integrisana u sam operativni sistem, i ujedno je i najnoviji Microsoftov pokušaj uvođenja digitalnog asistenta u Windows, nakon što je ukinuta aplikacija Cortana, piše The Verge.

A kome ne treba virtualni asistetnt...

Od ostalih unapređenja, File Explorer dobija savremeniji izgled, što podrazumeva veće ikonice i bolju preglednost nedavno korišćenih i omiljenih datoteka, koje su sada estedski više usklađene sa izgledom Windowsa 11.

Dizajeneri i ostali ljubitelji pametnih olovki svakako će ceniti aplikaciju Ink Anywhere, koja omogućava unos teksta rukopisom pomoću Surface Pen ili sličnih olovaka u bilo kom tekstualnom polju operativnog sistema.

Unapređena aplikacija Windows Backup pojednostavljuje migraciju računara, odnosno korisnicima omogućava prebacivanje aplikacija i podešavanja na drugi uređaj bekapujući kopiju u klaudu.

Ažuriranje donosi i novu funkciju kopiranja teksta u Snipping Tool, koja sada može da identifikuje i deli tekst snimaka ekrana, a tu je i funkcija koja olakšava automatsko uređivanje imejlova i telefonskih brojeva sa slika.

Nove opcije dobila je i aplikacija Photos, u kojoj je sada moguće koristiti opciju zamagljivanja pozadine, pomoću koje se može prilagoditi intenzitet zamagljenja i deo fotografije koji će biti zamagljen.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:23
Windows Copilot
Izvor: Microsoft
Izvor: Microsoft

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA