Nije vam dovoljan jedan? Facebook vam je sada omogućio da otvorite još četiri dodatna profila | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije vam dovoljan jedan? Facebook vam je sada omogućio da otvorite još četiri dodatna profila

Glavni Facebook profil neće otkrivati da korisnik ima dodatne profile, a za prebacivanje između profila neće biti potrebno odjavljivati se sa društvene mreže

  Izvor: SMARTLife / Pexels/ Pixabay

Korisnici Facebooka će od sada moći da kreiraju do četiri dodatna profila, a za prebacivanje između njih neće morati da se odjavljuju sa te društvene mreže, saopštila je kompanija Meta koja tu funkciju testira od prošle godine.

Iz kompanije korisnicima predlažu otvaranje ličnog (odnosno privatnog) profila, zatim profila za posao, kao i posebnih profila u vezi sa različitim interesovanjima ili za povezivanje sa zajednicama, koje bi korisnik želeo da odvoji od svog privatnog, odnosno glavnog profila.

Iz Mete navode da kreiranje više ličnih profila korisnicima omogućava da jednostavnije organizuju sa kime će edeliti sadržaj koji postuju, kao i onaj u koji žele da imaju uvid u različitim aspektima svog života.

Svaki od kreiranih profila će imati svoj feed sa relevantnim sadržajem koji prikazuje korisniku, a koji je zasnovan samo na interesovanjima koja se odnose na taj profil.

"Razmislite o tome. Mogli biste da imate jedan profil za praćenje gurmanske scene koju volite, dok bi vam drugi služio da pratite aktivnosti prijatelja i porodice", predlažu iz kompanije.

 Facebook više profila Izvor: Facebook

Iz Mete ističu da im je uspeh Instagrama sa uvođenjem slične funkcije bio inspiracija za ovaj potez. A beta testiranje je pokazalo da mnogi korisnici Facebooka vole bolju i jasniju organizaciju sadržaja prijatelja, grupa i interesovanja, prenosi Engadget.

Svaki novi profil koji korisnici otvori imaće "po defaultu" zadate postavke privatnosti i obaveštenja, što će naravno moći kasnije sami da podese onako kako njima to odgovara.

Važno je pomenuti i to da glavni Facebook profil neće otkrivati to da korisnik ima i dodatne profile.

Otvaranje novih Facebook profila, takođe, donosi i neka ogrničenja. Tako dodatni servisi, kao što su Facebook Dating, Marketplace, Profesional Mode, kao i mogućnost plaćanja, u početku neće biti dostupni sekundarnim profilima.

Mogućnost razmene poruka za nove profile će biti dostupna samo u Facebook aplikaciji i PC verziji, dok će podrška za FB Messenger biti omogićena "u predstojećim mesecima".

Mogućnos otvaranja novih profila je postepeno počela da stiže do korisnika širom sveta, što će se nastaviti u narednim mesecima.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:00
Metaverzum
Izvor: Meta
Izvor: Meta

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA