Nakon manje od godinu dana, Facebook i Instagram gase podršku za NFT-ove | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nakon manje od godinu dana, Facebook i Instagram gase podršku za NFT-ove

Manje o godinu dana nakon što je Cukerberg najavio prihvatanje NFT-ova na svojim platformama, kompanija Meta gasi ovu podršku.

 Facebook i Instagram gase podršku za NFT Izvor: Facebook, OpenSea

Kompanija Meta gasi podršku za NFT-ove, skoro godinu dana nakon pokušaja da implementira digitalno kolekcionarstvo na Facebook i Instagram platformama. Ova vest nam stiže nakon što su pomenute društvene mreže otpustile hiljade radnika i odustale od brojnih projekata usled "godine efikasnosti", kako Cukerberg naziva 2023.

"Gasimo digitalno kolekcionarsto kako bi se fokusirali na druge načine kojima ćemo podržavati kreatore, korisnike i firme", kaže Stefan Kasriel, šef odeljenja za trgovinu i finansijske tehnologije u kompaniji Meta. "Naučili smo mnogo stvari koje ćemo moći da primenimo na proizvode koje nastavljamo da gradimo u našim aplikacijama - kako danas, tako i u metaverzumu".

Podrška za NFT-ove je stigla u maju 2022. godine, a kompanija je najavila i dodatno proširenje u novembru, kada je otkrila planove za prodaju nezamenjivih tokena direktno na Instagram-u.

Kasriel nije objasnio zašto se Meta predomislila u vezi NFT-ova, za koje je Cukerberg rekao da će imati ključnu ulogu u planovima za metaverzum. "Nadam se da znate, odeća koju vaš avatar nosi u metaverzumu će moći da se pretvori u NFT, i moći ćete da je ponesete na druga mesta", rekao je svojevremeno Cukerberg.

Ovo nije prva ambiciozna inicijativa od koje je Cukerberg odustao. Meta je prošle godine odustala od svog kripto novčanika, poznatijeg kao Novi, za koji su takođe postojale glasine da će podržavati NFT-ove, a srezani su i brojni projekti vezani za metaverzum, kao i program koji je islaćivao bonuse kreatorima Reels klipova.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tantum verde

Cuki otpušta 10 000 ljudi, nema krize u Americi uopšte.