Top 10 najnestabilnijih aplikacija za iPhone i Android | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Top 10 najnestabilnijih aplikacija za iPhone i Android

Neretko vam se dešava da aplikacije "krešuju"? Niste jedini, a čak postoji lista najgorih aplikacija kada je stabilnost u pitanju.

 10 najnestabilnijih aplikacija za iPhone i Android telefone Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

U nekom idealnom svetu, aplikacije na našim telefonima bi bile izuzetno stabilne i radile bez grešaka. Nažalost, to nije svet u kojem živimo, pa se neretko dešava da se mnoge jednostavne ugase i vrate nas na početni ekran, odnosno, kako se to narodski kaže - da "krešuju". Prema istraživanju koje je sproveo Uswitch, najnestabilnije aplikacije su upravo one koje koristi najveći broj ljudi, poput Facebook-a i Tinder-a.

U sprovedenoj analizi, Uswitch je sagledao veliki broj aplikacija, a zatim ih rangirao prema broju prijavljenih problema na osnovu milion preuzimanja svakog meseca, prema korisničkim izveštajima i ocenama, ali i prema broju Google pretraga o problemima svake od tih aplikacija.

Top 10 lista najnestabilnijih aplikacija

  1. Facebook
  2. YouTube
  3. Twitter
  4. McDonalds
  5. Tinder
  6. Uber
  7. Discord
  8. Amazon
  9. WhatsApp
  10. Instagram

Neiznenađujuće, pogotovo ako uzmemo u obzir da je od samog začeća bila cediljka baterije i nerazumni potrošač pozadinskih resursa, ispostavilo se da je najnestabilnija aplikacija Facebook. Koliko je društvena mreža Marka Cukerberga zahtevna najbolje govori podatak da postoji Lite verzija za uređaje koji ne mogu da izdrže ovo grabljenje memorije i resursa, kao ni tok neprekidnih notifikacija, a da ne pominjemo konstantnu invaziju privatnosti i skandale oko serviranja reklama, koje definitivno doprinose da se ova aplikacija nađe na vrhu liste.

Ono što jeste iznenađujuće je da je čedo kompanije Google, YouTube, druga najnestabilnija aplikacija, a svoju poziciju je zaradila zahvaljujući najvećem broju instanci padova servisa u toku prošle godine. Ipak, kada su u pitanju prijave problema, Twitter je apsolutni rekorder, sa 195 prijava na milion preuzimanja, ali se samo zahvaljujući drugim parametrima nije našao na višoj poziciji.

Najstabilnija aplikacija

Zahvaljujući metodologiji koju je koristio, Uswitch je takođe rezultate mogao da izvrne, odnosno da iz istih zaključi koja aplikacija najmanje "krešuje", a u pitanju je servis za video razgovore - Zoom.

Ovo je veoma pohvalan rezultat, pogotovo ako uzmemo u obzir da Zoom mora da održi stabilan servis kako bi korisničko iskustvo bilo na nivou, kao i da ne dozvoli ograničenim resursima i menadžerima baterije da prouzrokuju veće probleme tokom važnih razgovora. Naravno, ovo je muka svih popularnih aplikacije, ali očigledno je da niko nije uspešan kao Zoom.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 3

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

long story short

Viber na prvom mestu

Stabilni

Od ovih 10 apk koristim samo whats up, izuzetno je stabilan i ne ažurira se često dok je tu i You tube koji je sistemski nametnut i ne može se obrisati, što me užasno nervira i ažurira se svaki treći dan. Ali ima jednu prednost, to je cast on tv, koju funkciju nemaju druge, poput vanced i slične. Sada mnogi playeri sa Play store nude cast on tv

Gagi990

@Stabilni Vanced nudi Cast