Zabrana deljenja lozinki na pomolu? Netflix predstavio alatku za prebacivanje profila | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zabrana deljenja lozinki na pomolu? Netflix predstavio alatku za prebacivanje profila

Autor Ilija Baošić

Nakon lansiranja nove alatke za prenos profila, deluje da Netflix priprema teren za zabranu deljenja lozinki.

 Netflix Profile Transfer alatka za prebacivanje profila na novi nalog Izvor: Unsplash

Netflix uvodi novu funkciju kako bi olakšao korisnicima da prebace svoje profile na samostalne naloge. Profile Transfer je namenjen sekundarnih korisnicima, odnosno korisnicima koji nisu vlasnici naloga koji plaćaju pretplatu. Pomoću nove alatke, korisnici će moći da prebace svoju istoriju gledanja, personalizovane preporuke, progres u igrama i prilagođena podešavanja na sopstvenu pretplatu.

Naravno, iako Netflix želi da prezentuje ovu funkciju kao korisnu alatku za trenutke poput raskida veze ili kada član porodice napušta dom, svima je jasno da će kompaniji biti korisniji kao "pomoć" kada konačno ukinu deljenje lozinki.

Ova godina nije bila laka za najpopularniju striming platformu na svetu, ali rukovodioci su rešeni da je izvedu na pravi put i akcionarima isporuče dodatnu vrednost. Nakon što je izgubio korisnike prvi put u deceniji, Netflix je želeo da identifikuje problem i pronađe rešenja.

Jedno od tih rešenja je i Basic with Ads, jeftiniji plan pretplate koji će prikazivati 4 do 5 minuta reklama po satu, a te reklame će biti klipovi u trajanju između 15 i 30 sekundi i reprodukovaće se pre i tokom serija i filmova. Korisnici koji odaberu ovaj plan će moći da gledaju ograničen sadržaj, koji neće moći da preuzimaju za gledanje van mreže, a maksimalni kvalitet videa će biti 720p.

Prenos profila je moguće izvršiti već danas. Da biste započeli ovaj proces, jednostavno izaberite opciju Transfer Profile kada pređete mišem preko ikonice svog profila u padajućem meniju na početnoj stranici Netflix-a. Jedini uslov jeste da prebacujete profil na novi nalog - prebacivanje na postojeće naloge neće raditi.

Da li ste gledali The Long Road to War, prvi srpski dokumentarac na Netflix-u?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mire

Nikad više Netflix. Odjavio pretplatu prije godinu dana. - Nastavili skidati s računa. Obrisao karticu sa naloga. - Nakon par mjeseci ponovo nastavili skidati s računa. Kontaktirao podršku više puta, nepostojeći nalog, nepostojeća kartica, ne mogu mi pomoći. Zvao banku i oni potvrdili transakcije prema Netflixu, ne mogu ih blokirati, već moraju ukinuti karticu i dati mi novu. Oprez!