Stigao novi Google Maps vidžet - proverite stanje u saobraćaju direktno sa početnog ekrana | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stigao novi Google Maps vidžet - proverite stanje u saobraćaju direktno sa početnog ekrana

Autor Ilija Baošić

Novi Nearby Traffic vidžet je počeo da se pojavljuje na nekim uređajima

 Google Maps nova funkcija Location sharing Izvor: Smartlife

Google je prošle nedelje govorio o predstojećem Google Maps vidžetu, koji bi pomogao da proverite stanje saobraćaja u realnom vremenu, direktno sa početnog ekrana vašeg telefona. Kompanija je rekla da će vidžet biti predstavljen korisnicima "u narednim nedeljama“, ali izgleda da je već počeo da se pojavljuje nekim korisnicima.

Čini se da se novi vidžet stanja u saobraćaju dolazi sa Google Maps verzijom 11.35.1, koja je juče počela da stiže preko Google Play prodavnice. Nama trenutno još uvek nije dostupan, iako imamo najnoviju verziju.

Možda će vas zanimati

Novi Nearby Traffic vidžet ima zaobljene ivice i podrazumevano je veličine 4 x 3, ali ga možete povećati ili smanjiti, kako biste ga prilagodili vašem trenutnom izgledu početnog ekrana.

Vidžet prikazuje vašu trenutnu lokaciju kao plavu tačku u centru, a sloj mape saobraćaja ističe uslove na putu oko vas kao zelene, narandžaste i crvene linije. Plutajuće dugme za akciju (FAB) se nalazi u donjem levom uglu, što vam omogućava da uvećavate i umanjujete mapu.

Iako Nearby Traffic vidžet prikazuje saobraćajne uslove za malu oblast oko vaše trenutne lokacije, možete da ga dodirnete, otvorite Google Maps aplikaciju i vidite saobraćajne uslove u široj oblasti.

Ako niste dobili novi vidžet na svom uređaju, možete pokušati da ažurirate aplikaciju na najnoviju verziju. Trebalo bi da se pojavi u meniju Vidžeti nakon ažuriranja. Ukoliko ga ne vidite, moraćete da sačekate neko vreme da se pojavi.

Šta mislite o novom vidžetu?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

VecaBgd

Ovo Yandex ima godinama vec

Markedjani

@VecaBgd Imaju i google mape pre yandexa pa niko ne prica o tome do evo sad...