NOVI PROBLEMI ZA NETFLIX: Najavljene kazne, ali ljude muče brojne kontroverze i dodatna pretplata | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVI PROBLEMI ZA NETFLIX: Najavljene kazne, ali ljude muče brojne kontroverze i dodatna pretplata

Netflix testira zabranu deljenja lozinki uz mnogobrojne probleme koje to izaziva, a ljude muči i što moraju dodatno da plate.

 Netflix logo Izvor: Netflix

Netflix nas je razočarao provlačenjem tj. ukidanjem srpskog jezika iz svoje ponude titlova i sinhronizacije, ali stiže još loših vesti.

Nije tajna da striming servis, koji se od kraja prošle godine muči da dostigne svoje ciljeve i gubi korisnike, najavljuje lov na sve one koji dele pretplatu na pola ili više, odnosno dele naloge među sobom.

Možda će vas zanimati

Sistem koji je Netflix osmislio još uvek nije objašnjen u potpunosti, ali se primenjuje u Južnoj Americi, a prvi izveštaji o uspehu su "onako", tvrde izvori upućeni u situaciju.

Od marta u Čileu, Peruu i na Kostariki onemogućio je deljenje lozinke među korisnicima koji nisu deo istog domaćinstva, kako to opisuju strani mediji, uz napomenu da oni koji ne plaćaju za nalog punu cenu sad moraju da plate 2,99 dolara za svaku osobu koja gleda izvan domaćinstva koje plaća pretplatu

Rest of the World portal razgovarao je sa desetinama korisnika nove Netflix politike deljenja lozinki uz pretplatu u Peruu, koji su otkrili da su poruke koje su dobijali i objašnjenja o promeni politike poslovanja zbunjujuća i da ih niko praktično nije primoravao da plaćaju ništa dodatno, iako su dobili poruke da bi trebalo da plaćaju.

Takođe, ono što pretplatnike najviše zbunjuje jeste definicija "domaćinstva" i ono što Netflix kompaniji "domaćinstvo" znači. Ipak, predstavnik Netflix-a je pokušao da objasni da kompanija definiše "domaćinstvo" kao ljude koji dele fizičko prebivalište, ali to ne mora da znači da su ti ljudi nužno članovi najuže porodice ili rod.

Trenutno na Netflix platformi najviše korisnika privlači Stranger Things 4 serija, koja se prikazuje od kraja maja, dok će drugi deo stići od 1.jula, do kada će Netflix nastaviti da testira svoj novi pristup i zabranu deljenja lozinke.

Zanimljivo je da su na ovu novu praksu reagovala i regulatorna tela sve tri zemlje u kojima Netflix testira naplaćivanje deljenja lozinki i opisali odluku kao lošu i podložnu manipulacijama i različitim načinima interpretacije.

Ono što je za sada poznato putem korisničkog servisa u ove tri zemlje jeste da kad Netflix definiše domaćinstvo u okviru jednog doma, kuće ili stana, njegovi članovi mogu da dele isti nalog sa udaljenih lokacija putem koda, koji se unosi svaki put kad se servis gleda.

Mehanizam koji sprečava zloupotrebu koda jeste fiksni broj članova domaćinstva, koji su korisnici u obavezi da prijave kad se registruju tj. dopunjavaju informacije o svom nalogu. Recimo, ako je domaćinstvo definisano sa četiri člana kod mogu da koriste četiri člana porodice tj. domaćinstva bez dodatne naplate. Svi izvan toga morali bi da plate 2,99 dolara, a ko pokuša da lažira bilo šta biće isključen trajno sa Netflix-a.

Za sada nema nikakvih podataka o tome kada bi mogao da krene Netflix sa reklamama, kao ni kada će deljenje lozinko globalno biti zabranjeno.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 7

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Luka

Na fmovies je svakako dzabe :))

Boki

Onog trenutka kad ovo uvedu ostace bez polovine pretplatnika, a onda gasi svetla, motaj kablove i ko poslednji izadje neka ugasi svetlo.

Lale

Imam Netflix (deljeni nalog dobio za dz.) ali imam i Stremio.Stremio razbija a potrebno je samo brzi net.