MICROSOFT TEAMS VOKI-TOKI FUNKCIJA STIŽE NA SVE UREĐAJE: Sigurna mreža, bez prisluškivanja | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MICROSOFT TEAMS VOKI-TOKI FUNKCIJA STIŽE NA SVE UREĐAJE: Sigurna mreža, bez prisluškivanja

U pitanju je daleko sigurniji način komunikacije nego što je to slučaj sa analognim voki-toki uređajima, budući da Microsoft Teams nudi sigurnu mrežu koja sprečava mešanje signala i prisluškivanje.

 Microsft teams voki toki Izvor: Smart Life/ Microsoft

Microsoft je voki-toki funkciju dodao u Teams još početkom 2020. godine, pa je korisnicima na taj način omogućio da komuniciraju brzo, jednostavno i sigurno.

Aktivira se preko push-to-talk tastera, koji se pritisne da bi se komuniciralo sa drugima, a tu su i ostale Teams funkcije, poput SMS sign-in, “Tasks“ i drugih koje utiču na poboljšanje kvaliteta komunikacije.

Možda će vas zanimati

Microsoft Teams ima preko 145 miliona dnevnih korisnika, pa su velike kompanije još pre nekog vremena počele da koriste ovaj način komunikacije – IKEA je na primer u novembru 2019. više od 70 hiljada zaposlenih usmerila ka ovom servisu.

Ova funkcija ima moć da bilo koji tablet ili pametni telefon pretvori u voki-toki, a najpre je namenjena zaposlenima u velikim kompanijama, koji stalno moraju da komuniciraju s kolegama.

U pitanju je daleko sigurniji način komunikacije nego što je to slučaj sa analognim voki-toki uređajima, budući da Microsoft Teams nudi bezbednu mrežu koja sprečava mešanje signala i prisluškivanje. Funkcija je od početka bila dostupna za Android uređaje, a sada stiže i na sve ostale. Radi preko mobilnog interneta ili Wi-Fi konekcije, te je prilično jednostavna za korišćenje.

Voki-toki je na Android telefone stigao u septembru 2020. godine, a danas je dostupan i na Zebra, iPad i iPhone uređajima.

Microsft Teams voki-toki
Izvor: Smart Life/ @ANI NEws

Da bi se voki-toki funkcija aktivirala potrebno je da se ode u Teams app > Setup policies, i da se aktivira „Allow user pinning“. Nakon toga se u okviru Pinned Apps klikne na +Add Apps. U polje za pretraživanje se ukuca „voki toki“ (Walkie Talkie), te se izabere Add taster kada se funkcija pojavi. Nakon što se klikne na "Save", voki toki je spreman za korišćenje.

Ovakve funkcije su i dalje retke u aplikacijama za komunikaciju, pa je ovo od početka zanimljiv potez. Apple je lansirao sopstveni voki-toki za Apple Watch 2018, kada je push-to-talk taster dodao u FaceTime Audio pozive. Ostali su se zadržali na glasovnim porukama.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA