STVARI KOJE TWITTER KRIJE: Upozorenja na neprikladan sadržaj | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STVARI KOJE TWITTER KRIJE: Upozorenja na neprikladan sadržaj

Autor Milan Živanović

Twitter testira jednu korisnu opciju za glavnu platformu. Ovog puta se radi o upozorenjima na neprikladan sadržaj u pojedinačnim postovima.

 Twitter.jpg Izvor: Smart Life/Twitter

Nema društvene mreža koja ne muči muku s neprikladnim sadržajima, a Twitter u poslednje vreme pokušava da reši, ili bar ublaži, ovaj problem.

Nevolje s govorom mržnje opsedaju i Twitter Spaces, pa ni audio čet nije ostao pošteđen nevolja modernih mrzitelja.

Možda će vas zanimati

Na hiljade korisnika je preslušalo snimke u kojima se širi mržnja, a oni koji i sami žele da se bore protiv toga ovakve sadržaje mogu da prijave.

Spaces je ojačan AI softverom koji prepoznaje uvredljive reči, a koji sadržaje pregleda u realnom vremenu, te ih uklanja ako proceni da nanose štetu.

Nedavno je objavljeno da je pronađena greška u tom softveru, zbog čega neprikladni sadržaji ostaju duže na mreži. I dok rešenja za Spaces problem još nema, Twitter testira jednu korisnu opciju za glavnu platformu. Ovog puta se radi o upozorenjima na neprikladan sadržaj, najpre na fotografije. Korisnici mogu da ih dodaju u pojedinačne tvitove, što im omogućava da pratioce zaštite od potencijalno neprijatnih postova.

Tviteraši su do sada mogli da svoje naloge obeleže kao one koji dele osetljivi sadržaj, ali „sve ili ništa“ pristup nije uvek pogodan. Odgovara jedino onima koji se bave zanimanjima koja podrazumevaju često deljenje eksplicitnih sadržaja (na primer ratni fotografi), mada i njima škodi.

Twitter služi da bi se raspravljalo o onome što se dešava u svetu, što ponekad znači i deljenje neprijatnih vesti i fotografija. Nova opcija bi trebalo da omogući da se samo takvi postovi obeležavaju kao osetljivi, a da bi preosetljivi i mladi korisnici mogli sami da izaberu da li žele da ih pregledaju ili ne.

Twitter
Izvor: Smart Life/BreakingNews

Tvrdi se da je funkcija za upozoravanje o sadržaju jednostavna za korišćenje – nakon što dodaju fotografiju u post korisnici bi trebalo da kliknu na “…” u donjem desnom uglu, odakle mogu da dodaju upozorenje ukoliko izaberu zastavicu.

Kada se podeli, obeležena fotografija je zamagljena tako da ne može da se vidi ono što prikazuje. Tu je i poruka da je post sakrio vlasnik Twitter naloga. Ostali će moći da je vide samo kada to sami odluče, što je korisno u svetu sa sve više uznemiravajućih sadržaja.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA