TWITTER ZABRANIO DELJENJE SLIKA BEZ DOZVOLE: Zabrana važi za slike svih korisnika, ne samo za profi i slike fotografa | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TWITTER ZABRANIO DELJENJE SLIKA BEZ DOZVOLE: Zabrana važi za slike svih korisnika, ne samo za profi i slike fotografa

Ako Twitter tako odluči - izbaciće vam sliku iz tvita, ali samo ako ste istom povredili nečija lična prava.

 Twitter ikonica aplikacije Izvor: SmartLife / Marko Čavić

Twitter je objavio i zvanično nova pravila o kojima se već neko vreme šuškalo na internetu, a koja blokiraju korisnike da dele privatne slike drugih ljudi bez njihovog pristanka, pooštravajući politiku mreže ubrzo nakon što je promenila izvršne direktore.

Deljenje ličnih vizuelnih podataka, kao što su slike ili video snimci, može potencijalno da naruši nečiju privatnost i može dovesti do emocionalne ili fizičke povrede“, naveo je Twiter na svom blogu.

Možda će vas zanimati

Kako se tamo navodi, zloupotreba privatnih podataka može da utiče na sve, ali može imati nesrazmeran efekat na žene, aktiviste, disidente i pripadnike manjinskih zajednica.

Ipak, ta politika se ne odnosi na “medije u kojima se pojavljuju javne ličnosti ili pojedinci kad se mediji i prateći tekstovi tvita dele u javnom interesu ili dodaju vrednost javnom diskursu“.

Ažuriranje politike privatnosti će pomoći u suzbijanju zloupotrebe medija za uznemiravanje, zastrašivanje i otkrivanje identiteta pojedinaca, što nesrazmerno utiče na žene, aktiviste, disidente i pripadnike manjinskih zajednica. “Uvek ćemo nastojati da procenimo kontekst u kome se sadržaj deli i, u takvim slučajevima, možemo dozvoliti da slike ili video snimci ostanu na usluzi“, saopštila je kompanija.

Iz kompanije navode da bi, na primer, uzeli u obzir da li je slika javno dostupna i/ili je pokrivena u takoreći mejnstrim ili tradicionalnim medijima; da li određena slika i prateći tvit tj. tekst daju dodatnu vrednost javnom diskursu; dele se u javnom interesu ili su relevantni za zajednicu.

Twitter je najavio i da nova politika u vezi sa deljenjem slika stupa na snagu odmah.

Kompanija je već imala politiku protiv deljenja privatnih informacija pojedinaca, uključujući adrese, finansijske podatke i brojeve telefona, a najnoviji potez ocenjuje kao deo napora da se usklade njene bezbednosne politike sa standardima ljudskih prava.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA