GMAIL DOBIJA VIDEO I GLASOVNE POZIVE: Uskoro će ih imati svi i to za jedan na jedan pozivanje | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GMAIL DOBIJA VIDEO I GLASOVNE POZIVE: Uskoro će ih imati svi i to za jedan na jedan pozivanje

Google uvodi nove opcije komunikacije putem Gmail aplikacije i to jedan na jedan za sada.

  Izvor: SmartLife / Google

Kompanija Google objavila je da je Workspace tj. biznis korisnicima već omogućila korišćenje jedan na jedan glasovnih i video poziva direktno kroz Gmail aplikaciju.

Nakon redizajna i integracije Hangouts aplikacije u Gmail kroz Chat, sada su na redu i pozivi, kako glasovni, tako i video.

Možda će vas zanimati

Ova opcija već se spušta do svih biznis korisnika, a biće omogućena u kasnijoj fazi i običnim tj. svim korisnicima, mada se sada ne zna pod kojim uslovima.

Da biste započeli poziv ili video poziv otvorite čet i pored imena i slike korisnika sada ćete imati i slušalicu za audio i kameru za video poziv.

Da biste se pridružili pozivu samo odgovorite na dolazni video ili glasovni poziv, kao i svakoj drugoj aplikaciji, a kada je neki korisnik već zauzet pored njegovog statusa, ispod slike, videće se znak kamere ili slušalice, u zavisnosti od toga koji poziv je u toku. Takođe, ako ste propustili video ili glasovni poziv to ćete jasno videti zahvaljujući crvenoj ikonici kamere ili slušalice.

Za sada je opcija dostupna Workspace korisnicima, a G Suite Basic tj. obični korisnici sa besplatnim nalozima, kao i Business korisnici trebalo bi da uskoro i oni imaju mogućnost zvanja i video pozivanja jedan na jedan.

Pretpostavljamo da će se varijanta sa određenim brojem pozivaoca tj. grupni čet video ili glasovnim pozivima nekako naplaćivati, ali za sada nemamo nikakvih podataka o tome.

Da li ćete i vi koristiti pozive kroz Gmail?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA