POČINJE NAPLATA GOOGLE MEET: Besplatni pozivi ograničeni na jedan sat, sve preko toga moraće da se plati | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POČINJE NAPLATA GOOGLE MEET: Besplatni pozivi ograničeni na jedan sat, sve preko toga moraće da se plati

Već jednom odložena odluka o naplati Google Meet poziva ovog puta stupa na snagu.

  Izvor: MONDO / Google

Kompanija Google doživela je, kao i ZOOM i sve druge slične kompanije, procvat usluge Meet najviše zahvaljujući virusu korona.

Baš zbog njega je i odložena odluka o naplati Google Meet servisa, jer ga je u vreme najveće pandemije koristio izuzetno veliki broj ljudi, pre svega običnih korisnika za učenje, posao i druženje.

Možda će vas zanimati

Google Meet je na početku svog postojanja obećavao neograničene video pozive za sve učesnike, ali od kraja juna to nije slučaj.

Ako korisnik ne plaća za Google Suite tj. koristi običan i besplatan Google nalog, onda su mu Google Meet pozivi ograničeni na sat vremena i moraće svaki put da menja link i šalje pozivnice svima iz poziva, koji su bili tu u trenutku prekida. Takođe, ako je ekran deljen moraće da krene sve iznova, tako da - pamtite na kom ste slajdu stali ;)

Ovo je loša praksa za mala i srednja preduzeća, koja ne koriste plaćene G Suite naloge, nego besplatne, ali i za škole i ustanove koje se bave edukacijom i naravno, za obične korisnike, koji vole da se čuju s prijateljima i druže se onlajn. Prema stranicama za podršku kompanije Google Meet će i dalje ostati neograničen prilikom poziva jedan na jedan.

Google je odluku o naplati Meet poziva odložio u septembru 2020. i martu 2021. godine.

Sad je ta odluka stupila na snagu i besplatni Google nalozi, bez obzira na to da li se koriste u privatne ili poslovne i svrhu edukacije imaju pristup Meet pozivima u trajanju do sat vremena.

Da li vi koristite Google Meet?

Google Meet VIDEO
Izvor: G Suite

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 4

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Joja

Bogu hvalaaaa...... Ode onlaj nastava u .....

BaleshSrle

Dok ne probam Google Meet, za mene je Google Duo kralj...

Sima Strahota

Lepo da poludis sta ce sve da nam urade! Dete koristi Meet engleski dvocas, sad ce uciteljica morati da menja sve. Glupost.