NOVČANIK KOJI SVAKOM TREBA: Čuva vašu kovid propusnicu i druge sertifikate na jednom mestu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVČANIK KOJI SVAKOM TREBA: Čuva vašu kovid propusnicu i druge sertifikate na jednom mestu

Od 9. decembra svim građanima Srbije dostupna je praktična mobilna aplikacija za čuvanje EU Digitalnih zelenih sertifikata.

 Moj EU DZS aplikacija za Digitalni Zeleni Sertifikat.jpg Izvor: SmartLife / eUprava

Građanima Srbije od 9. decembra je dostupna mobilna aplikacija Moj EU DZS za čuvanje Digitalnih zelenih sertifikata koji su EU kompatibilni.

Mobilna aplikacija, omogućava čuvanje novih EU QR kodova i služi građanima kao e-novčanik, odnosno svaki građanin može svoje sertifikate da skenira, da ih na taj način nosi u svom mobilnom telefonu i pokazuje bilo gde da se kreće širom EU ili zemljama koje se nalaze u ovom sistemu, bilo u muzejima, restoranima, kafićima ili drugim zatvorenim prostorima.

Možda će vas zanimati

EU Digitalne zelene sertifikate mogu da preuzmu svi registrovani korisnici Portala eUprava, koji su u Srbiji vakcinisani, koji su radili PCR test u poslednja 72 sata ili antigenski u poslednjih 48 sati ili preležali COVID-19 u poslednjih šest meseci.

U Digitalnom zelenom sertifikatu, koji je i EU kompatibilan, pokazivaće se sve vakcine dostupne u Srbiji. Od zemlje članice EU zavisi kako će koju vakcinu tumačiti i priznavati.

Podsećamo da građani koji nemaju nalog na Portalu eUprava, svoj Digitalni zeleni sertifikat koji je EU kompatibilan mogu da preuzmu i na preko 700 šaltera Pošte Srbije.

Kako preuzeti Moj EU DZS aplikaciju

Građani koji koriste Android telefon, aplikaciju Moj EU DZS mogu preuzeti na Google Play prodavnici, besplatno. Takođe, aplikacija je dostupna i iOS korisnicima na App Store-u pod istim nazivom Moj EU DZS. Korisnici Huawei uređaja, aplikaciju mogu preuzeti pod istim nazivom, Moj EU DZS ili na linku.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 3

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Daki

Ocena 1 posto nema 0

Doom

iOS. Obrisana instant zato što nema integraciju sa Apple Walletom. Već sam ranije dodao sve na drugi način u wallet i sertifikat mi je uvek pod rukom (dupli klik na Loco dugme), a ne da moram da otključavam telefon, pa da tražim aplikaciju, pa da kliknem na nju, pa da kliknem na sertifikat da bih konačno dobio qr kod. Ovo je jeftino smeće koje su verovatno skupo platili nekom programeru amateru.

Beogradska seljačina

@Doom Ni u EU nije bolje, ista priča & nebuloza - ako je za utehu. Ovde se app zove "tačka", kao da stavimo tačku na nevidljivog neprijatelja, a ono samo dalje širi ovlašćenja i kolone kao excel tabela. Uvek mi je bilo interesantno što se skraćenica app podudara sa našom "ako prođe-prođe", sada vidimo i zašto.