FACEBOOK SE PONOVO IZVINJAVA ZBOG PRESTANKA RADA: Sve je sređeno, nema veze sa prvim problemom | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FACEBOOK SE PONOVO IZVINJAVA ZBOG PRESTANKA RADA: Sve je sređeno, nema veze sa prvim problemom

Po drugi put ove nedelje Instagram, Facebook i Messenger prestali su da rade, ovoga puta na tri sata.

 Facebook logo logotip Izvor: SMARTLife / Facebook

Prvi problem nastao je u ponedeljak, 4. oktobra i Facebook servisi nisu bili operativni čitavih šest sati zbog problema sa BGP mapama, dok se drugi problem javio u petak, 8. oktobra i trajao duplo manje. Ovoga puta, servisi su radili povremeno nekim korisnicima, dok nekima nisu radili uopšte.

Dok su prvi put problemi bili sa pristupom Facebook serverima koji su bili nedostupni, zajedno sa svim Facebook aplikacijama: Instagram, WhatsApp, Messenger i Oculus, jučeraašnji problem je bio manjeg obima i javljao se povremeno. Sa druge strane, dva ozbiljna problema za nedelju dana je već zabrinjavajuće često za najveću društvenu mrežu na svetu.

Možda će vas zanimati

Facebook je izdao zvaničnu izjavu, a gde drugo nego na Twitter mreži u kojoj se ponovo ne nudi nikakvo objašnjenje za problem, već se korisnici obaveštavaju da je problem rešen i da se zahvaljuju za strpljenje ove nedelje. Takođe su naglasili da problem od petka nema nikakve veze sa onim od ponedeljka i da se radi o dve potpuno odvojene stvari.

Sa druge strane, nekolicina korisnika se javila sa problemima oko pristupa svojim nalozima. Neki su dobili email da je neko neovlašćeno pristupio njihovom nalogu, dok drugi uopšte ne mogu da se uloguju.

Crna nedelja

Ova nedelja definitivno će biti zabeležena crvenim slovima u istoriji ove mreže jer je pored dva ozbiljna pada mreže i Frances Haugen, bivša zaposlena kompanije Facebook pred Senatom iznela ozbiljne optužbe na račun svoje bivše kompanije.

Frances Haugen govori pred Senatom
Izvor: YouTube / C-SPAN

Internet ne prašta

Naravno, na Internetu je odmah osvanula gomila pošalica na račun najveće društvene mreže na svetu i činjenice da su Twitter, Telegram, Viber i ostale mreže preuzele veliki broj korisnika koji tokom ovih nekoliko sati nije imao pristup Facebook serverima i aplikacijama.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA