YOUTUBE ĆE VAM OBELEŽAVATI NAJINTERESANTNIJE DELOVE VIDEO SNIMAKA: Stiže još novih funkcija | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

YOUTUBE ĆE VAM OBELEŽAVATI NAJINTERESANTNIJE DELOVE VIDEO SNIMAKA: Stiže još novih funkcija

Jedna od platformi koja često uvodi nove funkcionalnosti, kako bi ostala u korak sa konkurencijom je svakako YouTube. Mnogo toga se kuva u njihovoj kuhinji, a evo šta nam stiže uskoro.

  Izvor: SmartLife / Unsplash / NordWood Themes

Način na koji YouTube implementira nove funkcionalnosti počinje od njihovog testiranja na malom broju korisnika, kako bi prikupili povratne informacije od publike oko toga da li im se nove opcije sviđaju, kako rade i da li nešto treba da se menja. Prema najnovijoj objavi, mali broj korisnika će imati priliku da proba dve novotarije.

Već viđeno na sajtovima za odrasle

Prva su posebne oznake iznad vremenske linije, prema kojima ćete moći da vidite delove snimka na kojima se najveći broj korisnika zadržavao, i da preskočite one dosadne. Ovo je nešto što sajtovi koji prikazuju sadržaj za odrasle koriste već godinama, a neko iz YouTube se setio da bi ova opcija mogla da bude korisna i za najpopularniju video platformu na svetu.

Možda će vas zanimati

Eksperimentalni podaci su se pojavili na YouTube stranici za podršku, gde se naglašava da će pored grafikona koji će pokazivati najzanimljivije delove snimaka, korisnici imati i posebne oznake koje će im dodatno pomoći da pronađu najzanimljivije delove video snimaka. A za slučaj da su vam se reklame da je Donesi sada Glovo smučile, ne zaboravite da ih možete zaobići na telefonu preko YouTube Vanced aplikacije. Uputstvo je u galeriji ispod.

Za sada je ova funkcija ograničena na mali broj korisnika na mobilnim i desktop uređajima, pa ukoliko vam se ova opcija pojavi znajte da ste upali u malobrojnu test grupu korisnika koji među prvima mogu da isprobaju nove funkcionalnosti.

Nastavite da gledate video na računaru

Pored grafikona sa najgledanijim delovima snimaka, YouTube je naveo da će uvesti i opciju koja omogućava korisnicima da nastave gledanje pauziranog video snimka sa mobilnog telefona, na svom računaru. Prosto rečeno, kada gledate neki video na mobilnom telefonu i prestanete iz nekog razloga, možete nastaviti sa gledanjem na vašem računaru, sa mesta na kojem ste stali.

Možda će vas zanimati

Prema podacima koji su dostupni, ova funkcija radi kada gledate YouTube u mobilnoj verziji YouTube aplikacije na Android i iOS uređajima. Kada pauzirate ili prekinete video na telefonu i uključite YouTube na računaru, u donjem levom uglu ekrana će vam se pojaviti video plejer sa snimkom koji ste gledali i pitanjem da li želite da nastavite da gledate snimak. Ako kliknete na play dugme, video će krenuti u kompaktnom prozoru, ali ga možete proširiti u puni ekran ako to želite.

Kako da probate eksperimentalne funkcije
Izvor: YouTube / LaterClips

Ova opcija je do sad bila moguća, ali je zahtevala od vas da odete u istoriju i pronađete poslednje gledani video. Kao i sa obeležavanjem najzanimljivijih delova snimka, i ova opcija je eksperimentalnog tipa i ograničena na manji broj korisnika. Ako je sudeći po dosadašnjim iskustvima, očekujemo da će testiranje potrajati nekoliko nedelja i onda će nove opcije biti implementirane za sve korisnike, na svim uređajima.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA