USPEŠNO TESTIRANA 6G MREŽA: Još brža konekcija i manje kašnjenje prenosa podataka | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

USPEŠNO TESTIRANA 6G MREŽA: Još brža konekcija i manje kašnjenje prenosa podataka

LG pomoću 6G THz tehnologije uspešno demonstrirao prenos podataka na udaljenosti većoj od 100 metara, što je prvi takav poduhvat do sada.

 LG 6G Demo 01 Izvor: SmartLife / LG

Kompanija LG uspešno je demonstrirala prenos i prijem bežičnih 6G teraherc (THz) podataka na udaljenosti od preko 100 metara u spoljnom okruženju.

Ovo veliko dostignuće zabeleženo je 13. jula u saradnji sa najvećom evropskom laboratorijom za primenjena istraživanja, Fraunhofer-Gesellschaft, kad su podaci putovali između Instituta Fraunhofer Heinrich Hertz (HHI) i Berlinskog tehnološkog instituta u Nemačkoj.

Možda će vas zanimati

Jedan od najvećih izazova u evoluciji bežične 6G THz tehnologije bila je potreba za pojačanjem snage za postizanje stabilnog signala na ultra širokopojasnim frekvencijama, s obzirom na to da 6G ima kratak domet i doživljava gubitak energije tokom prenosa i prijema između antena.

Pojačivač snage koji se razvili LG, Fraunhofer Heinrich Hertz i Fraunhofer institut za primenjenu fiziku čvrstog tela bio je ključan kad je reč o uspehu najnovijeg testa.

Pojačivač snage je sposoban da generiše izlaz signala do 15 dBm u opsegu frekvencije između 155 i 175 gigaherca. LG je uspešno demonstrirao i adaptivne tehnologije oblikovanja snopa, koja menja smer signala u skladu sa promenama položaja kanala i prijemnika, vrši prebacivanje antene sa visokim pojačanjem, kombinuje izlazne signale više pojačivača i prenosi ih na određene antene.

Dolaskom globalne standardizacije najavljene za 2025. godinu i komercijalizacije koja sledi četiri godine nakon toga, 6G mreže će moći da podrže brže bežične prenose i komunikacije sa malim kašnjenjem i visokom pouzdanošću. Mreža G6 će biti ključna komponenta Ambijentalnog sveobuhvatnog interneta, nove tehnologije koja za cilj ima poboljšanje životnog i poslovnog okruženja, čineći ih osetljivijim, prilagodljivijim, nezavisnim i personalizovanim u odnosu na potrebe potrošača kroz prepoznavanje ljudskog doživljaja i zahteva.

LG je trenutno vodeća kompanija kada je reč o obezbeđivanju 6G tehnologija i to pokazuje kroz brojne inicijative. U 2019. godini, LG je osnovao istraživački centar LG-KAIST 6G u saradnji sa Korejskim naprednim institutom za nauku i tehnologiju, najznačajnijim istraživačkim univerzitetom u zemlji. U toku ove godine, svoju saradnju su podigli na viši nivo partnerstvom sa globalnim proizvođačem bežične telekomunikacione opreme za testiranje i merenje, Keysight Technologies Inc. U junu je LG izabran za predsedavajućeg člana Aplikativne radne grupe za Next G alijansu, u okviru industrijske inicijative Alijanse za rešenja telekomunikacione industrije, sa ciljem unapređenja 6G tehnologije u Severnoj Americi tokom naredne decenije, a i duže.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

6G

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 3

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

BG

Kod nas ne radi ni 5g mreza

Neko iz Mase

@BG Pa mi nikad i nismo bili svet, nažalost...

Perica

@BG I ne treba nam.