SKIDANJE PREVODA ZA FILMOVE SAD JE ILEGALNO: OpenSubtitles označen kao piratski sajt i zabranjen mu je pristup | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKIDANJE PREVODA ZA FILMOVE SAD JE ILEGALNO: OpenSubtitles označen kao piratski sajt i zabranjen mu je pristup

Popularni sajt OpenSubtitles označen je kao nepoželjan u Grčkoj zajedno sa Fmovies.to, zooqle.com i RARBG torent izvorima.

  Izvor: MONDO / OpenSubtitles

Borba protiv piraterije u EU postaje sve važnija i danas nije nikakva novost da provajderi interneta dobiju zahtev od regulatornih tela da korisnicima blokiraju pristup pojedinim piratskim sajtovima.

U Grčkoj se sajtovi na nivou države blokiraju još od 2018. godine, a najnovija zabrana uključuje popularne torent izvore, ali i skidanje prevoda za filmove tj. titlove.

Možda će vas zanimati

U Grčkoj, koja sprovodi spstvene, ali i odluke na nivou EU, za razliku od ostalih zemalja članica nije potreban zahtev suda za blokiranjem sajta.

To obavlja grčko nadzorno telo i njegove odluke sprovode se odmah i po donošenju svake bez skupih sudskih i drugih procedura. Tako je Ministarstvo kulture i sporta odlučilo da preko EDPPI regulatornog tela zabrani pristup korisnicima do 47 piratskih sajtova, među kojima su Fmovies.to, zooqle.com i RARBG.

U Grčkoj su već zabranjeni ranije The Pirate Bay, 1337x i YTS između ostalih.

Ipak, lista sada sadrži i prvi put zabranu posećivanja sajta za preuzimanje titlova, OpenSubtitles, jer je taj sajt u direktnoj vezi sa piratizovanim materijalima, iako ne sadrži nijedan video link ili piratizovan fajl bilo koje vrste. OpenSubtitles i drugi slični sajtovi zabranjeni su već i u Australiji i drugim državama, a nakon Grčke zabrana bi verovatno mogla da usledi i u drugim zemljama EU.

OpenSubtitles nije u mogućnosti da učini puno toga, jer je odluka nakon žalbe tamošnjih agencija za suzbijanje piraterije vrlo jasna, ali može da pokrene sudski postupak da se skine sa ove liste. Da li će ovaj čuveni sajt to i učiniti - ostaje nam da vidimo.

Mnogi ne veruju da će ovo uticati na zaustavljanje piraterije u velikoj meri, ali se regulatori i država nadaju da će je značajno smanjiti kod većine korisnika zbog nemogućnosti gledanja piratskih sadržaja sa prevodom - TV emisija, filmova i serija najpre.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 7

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoki

Sreca pa mi imamo Bambulu za titlove.

ExRadex

Konačno!

Трагач

@ExRadex Шта коначно? Па није он направио превод па да брани