FIREFOX DOBIO NOVI IZGLED: Suptilne promene koje mnogo znače, a pritom je postao još sigurniji | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIREFOX DOBIO NOVI IZGLED: Suptilne promene koje mnogo znače, a pritom je postao još sigurniji

Nova verzija FireFox internet pregledača je dostupna za računare, Android i iOS uređaje.

  Izvor: Marko Čavić, MONDO portal, Powered by Samsung Galaxy Note 3!

Kompanija Mozilla je objavila novu verziju njihovog popularnog internet pregledača, a FireFox 89 donosi novi dizajn.

Ne događa se često da internet pregledači menjaju svoj izgled, FireFox je to prošli put uradio 2014. sa Australis verzijom, pa potom sa redizajnom Photon 2017. godine.

Možda će vas zanimati:

Novo vizuelno ažuriranje se zove Proton i ne donosi radikalne promene kao prethodne dve verzije, već su razlike nešto suptilnije. Primetićete kako ima manje ikonica na traci za adresu i više prostora, dok je izmenjeno i dugme za dodatne opcije. Mozilla se značajno potrudila kako bi smanjila "ometanja, dodatne klikove i potrošeno vreme". 

I notifikacije će zauzimati manje prostora, kada korisnik bude primio poruke ili obaveštenje dobiće opciju "clean and clear" kako bi iste mogao odmah da ukloni. 

Kao deo redizajna, promenjene su i stranice, odnosno tabovi koji su sada veći nego ranije, ali i koji izgledaju kao da plutaju iznad trake sa alatkama (toolbar). Mozilla je istakla da je novi dizajn smišljen tako da ohrabri korisnike da upravljaju i pomeraju svoje tabove unutar pregledača, a kada je jedna stranica aktivna, ona će biti svetlija u odnosu na ostale strane kako bi mogla lakše da se raspozna. Olakšali su i način na koji se isključuje zvuk sa bučnih tabova, te se na njima nalazi ikonica za prigušavanje zvuka (mute).

Kao deo redizajna, ikonica štita koja se nalazi u traci gde unosite adresu, to jest URL, će svetleti kako bi ukazala na to da FireFox poboljšana zaštita radi u pozadini. Kada već pričamo o zaštiti, konačno je osposobljena i Total Cookie Protection opcija o kojoj smo već pisali, ona će značajno pomoći kada je u pitanju privatnost korisnika prilikom surfovanja.

FireFox redizajn
Izvor: FireFox

Nova verzija FireFox aplikacije je dostupna za računare, Android i iOS uređaje.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA