DA NIKAD NE ZAGUBITE TELEFON, KLJUČEVE ILI SAT: Samsung omogućava praćenje uređaja preko Windows aplikacije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA NIKAD NE ZAGUBITE TELEFON, KLJUČEVE ILI SAT: Samsung omogućava praćenje uređaja preko Windows aplikacije

SmartThings je aplikacija dostupna preko Microsoft prodavnice koja omogućava upravljanje vašim Samsung uređajima i definisanje uzročno-posledičnih akcija. Novina je dodavanje SmartThings Find funkcije preko koje možete locirati sve povezane uređaje.

  Izvor: SmartLife / Samsung

Možda većina vas nije upoznata, ali dobar deo funkcionalnosti i uređaja koje Apple predstavlja kao revolucionarne u stvari već postoje i uveliko se koriste. Primera radi AirTags koji su bili zvezda nedavno održanog Apple događaja postoje, i to ne samo kod jednog, već nekoliko proizvođača, od kojih je Samsung SmartTag možda i najpopularniji. Tako je i sa Find My iPhone servisom koji imaju mnogi proizvođači, pa i, opet – Samsung.

Ekosistem Samsung uređaja kontroliše aplikacija SmartThings, koja objedinjava sve uređaje koje koristite, omogućavajući uzročno-posledične akcije sa svim povezanim uređajima. Aplikacija SmartThings je, pored telefona dostupna i na Microsoft Store za Windows OS, a od nedavno je njena funkcionalnost proširena za SmartThings Findmogućnosti.

Pratite gde su vam uređaji

Ovo je skoro implementirano i u mobilnu aplikaciju, a sada i preko računara možete da pratite gde vam je pametni sat, telefon, ili ključevi sa SmartTag na njima. Preko aplikacije možete praviti akcije poput onih kada uđem u kuću uključi TV, ili kada izađem iz kuće posle 10h uključi usisivač. Najbolja stvar sa novom aplikacijom je njena preglednost, koja značajno olakšava kontrolu većeg broja uređaja, ali i nova opcija za lociranje uređaja. Naravno, Samsung podržava povezivanje i drugih, a ne samo svojih uređaja, što ovu aplikaciju može pretvoriti u idealni kontrolni centar za pametne stvari u kući.

Možda će vas zanimati

Kao i kod Apple uređaja, na mapi možete videli da li ste slušalice ostavili kod komšinice kad ste bili da joj sredite laptop, ili u kafiću, kada ste ženi rekli da ste u teretani. Sve što je potrebno je da registrujete svoj uređaj na SmartThings Find servisu i oni će se pojaviti na mapi.

Ono što smo mi primetili je da verzija dostupna za naše tržište i dalje nema SmartThings Find funkcionalnost, pa je moguće da nas ona očekuje sa novim ažuriranjem. S druge strane, ne bismo da budemo nezahvalni, ali tu je uvek Google Find my devicesservis za telefone i tablete koji omogućava sličnu funkcionalnost.

Jedina baš dobra stvar je kontrola uređaja preko računara, na velikom ekranu, bez ograničenja na ekranu telefona, koliko god on veliki bio.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA