APPLE FIND MY APLIKACIJA ZA LOCIRANJE sada radi i sa uređajima drugih proizvođača | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

APPLE FIND MY APLIKACIJA ZA LOCIRANJE sada radi i sa uređajima drugih proizvođača

Find My mreža uređaja će od sledeće nedelje biti proširena sa uređajima koje ne proizvodi Apple, a koji su prošli njihovu sertifikaciju.

  Izvor: SmartLife / Apple

Jedna od boljih stvari koje dobijete kada kupite Apple uređaj je podrška za Find My mrežu, preko koje možete da locirate vaš uređaj ukoliko ga negde zaboravite, bilo da se radi o iPhone, iPod, iPad, Mac računaru ili bežičnim slušalicama.

Popularnost ovog servisa dovela je do toga da Apple proširuje svoju Find My mrežu na uređaje drugih proizvođača. Svi kompatibilni uređaji u budućnosti će imati „Works with Apple Find My“nalepnicu na kutiji, koja označava da su on prošli Apple sertifikaciju, i da ćete moći da ih registrujete na mrežu. Jednom kada to uradite, videćete novi uređaj na listi podržanih i moći ćete da ih locirate i da pustite određeni zvuk na njima, kako biste ih lakše pronašli.

 Apple Find My zaključavanje uređaja i puštanje zvuka
Apple Find My zaključavanje uređaja i puštanje zvuka
Izvor: SmartLife / Apple

Pored toga, preko aplikacije ćete moći da svoj uređaj označite kao izgubljen i da ga zaključate na svoj Apple ID, kako niko sem vas ne bi mogao da ga koristi. Ovo će na primer na slušalicama značiti da niko neće moći da ih upari sa drugim uređajem.

Za sada su podržani samo uređaji kompatibilni sa iPhone

 Apple je još prošle godine najavio da će otvoriti svoju Find Me mrežu drugim proizvođačima, ali se tek nedavno na App Store pojavila Find My Certification Asst aplikacija koji dozvoljava testiranje uređaja sa MFI (Made for iPhone) licencama na Find My mreži. Nakon testiranja aplikacija omogućava da podnesete svoje prikupljene podatke kompaniji Apple, kako biste dobili potrebnu sertifikaciju za rad.

Možda će vas zanimati

Ovo za sada ograničava uređaje samo na one koji poseduju sertifikaciju da su kompatibilni sa iPhone telefonima i koji su prošli potvrdu ove kompanije, ali je ovo prvi korak ka proširenju Find My funkcionalnosti na ceo ekosistem kompatibilnih uređaja.

 Zaključavanje MacBook računara na daljinu
Zaključavanje MacBook računara na daljinu
Izvor: SmartLife / Apple

Pored ovoga, Apple je objavio da će javnost dobiti predlog specifikacije koja će dozvoliti markerima uređaja da koriste Ultra-Wideband (UWB) tehnologiju, predstavljenu na iPhone 11 generaciji uređaja. U1 čip koji se nalazi u telefonima od iPhone 11 na dalje omogućava preciznije lociranje, kao i da će zahvaljujući njemu deljenje fajlova preko AirDrop funkcije biti brže. Takođe, iz ove kompanije su potvrdili da ćemo uskoro videti veliki broj uređaja i dodataka koji podržavaju Find My mrežu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA