BLOKIRAJTE SMARAČE NA INSTAGRAMU: Nova opcija sprečava maltretiranje kroz poruke | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BLOKIRAJTE SMARAČE NA INSTAGRAMU: Nova opcija sprečava maltretiranje kroz poruke

Nakon što su se fudbaleri u Velikoj Britaniji žalili na rasističke poruke koje su dobijali putem Instagrama, ova mreža je odlučila da uvede nove opcije koje blokiraju nasilnike koji vas bombarduju neželjenim porukama.

  Izvor: SmartLife / Instagram

Blokiranje korisnika i svih povezanih naloga

Nova opcija koju uvodi Instagram, ne samo da vam omogućava da blokirate nalog koji vam dosađuje ili vas maltretira, već i sve nove naloge koje taj korisnik otvori. Ovako ne samo da ćete rešiti trenutni problem, već ćete preventivno blokirati i buduće pokušaje iste osobe. Takođe, na ovaj način ćete smanjiti šanse osobi sa kojom ne želite da kontaktirate da vas pronađe na Instagramu. Prema rečima predstavnika kompanije Instagram, blokiranjem povezanih naloga onemogućava da korisnik uopšte napravi nove naloge na ovoj mreži.

Odvojeni inbox za poruke korisnika koje ne pratite

Pored ove, još jedna od novina je razdvajanje poruka na posebni inbox (prijemno sanduče) za poruke od ljudi koje vi ne pratite. Ovo razdvajanje prosto filtrira poruke nepoznatih korisnika, kako ne bi koristili to što vas prate da vas spamuju i maltretiraju kroz poruke.

 Zahtevi za poruke
Zahtevi za poruke
Izvor: SmartLife / Instagram

Filtriranje poruka sa psovkama i uvredama

Možda će vas zanimati

Instagram je maltretiranje kroz poruke shvatio veoma ozbiljno, pa ovo nije kraj novih opcija koje ova platforma uvodi. Novi alati za filtriranje dozvoliće vam da automatski sakriju sve poruke koje sadrže psovke, uvredljive reči, fraze i emotikone. Instagram posebno sarađuje sa organizacijama koje se bore protiv maltretiranja korisnika, kako bi se napravile liste uvredljivih reči, kao i mogućnost da korisnici sami dodaju, reči i izraze koje smatraju nepoželjnim.

Sve ove promene dolaze nakon što je Instagram kao jedna od vodećih platformi bila pod pritiskom da uvede prevencije protiv maltretiranja. Takođe, najava ove kompanija da će uvesti novu aplikaciju za korisnike mlađe od 13 godina nije prošla uopšte dobro, pa je i bilo očekivano da će Instagram da uvede nove promene.

Izvor: Instagram blog

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

🤜Drinča🤛

Druga email adresa+novi VPN... Sta ga sprecava da nastavi? 😋 Ne mora menjati telefon,karticu... Toliko miliona ima adresa koje neke aplikacije i programi imaju da moze svake sekunde da opet napravi instagram i nastavi s tim tempom. Pozdrav💁