BESPLATNO PREUZMITE NOVE ĆIRILIČNE FONTOVE prilagođene za internet i štampanje | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BESPLATNO PREUZMITE NOVE ĆIRILIČNE FONTOVE prilagođene za internet i štampanje

Preuzmite novi ćirilički font, u potpunosti u skladu sa konvencijom srpske ćirilice i spreman za upotrebu na internetu i u štampi - besplatno!

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

Ovo je drugo po redu ćiriličko pismo čiju je izradu RNIDS omogućio, a kreirano je kroz saradnju sa organizacijom Tipometar.

Novi fontovi poklanjaju se povodom obeležavanja devete godišnjice početka registracije ćiriličkog .срб domena, a tajming se poklapa i sa proslavom 13. godišnjice registracije prvog .rs domena u našoj zemlji.

Možda će vas zanimati:

Za razliku od pisma Areal RNIDS, predstavljenog u januaru 2020. godine, slabserifnog tipografskog pisma, Orto RNIDS je sanserifno tipografsko pismo humanističkog tipa. Izvedeno je u uspravnom i kurzivnom obliku, u dve težine. Kreirano je sa idejom da se oblici slova dobro prilagode prikazu na ekranu, a podjednako dobro se ponaša i pri upotrebi u štampi.

Orto RNIDS je novo ćiriličko pismo kreirano prvenstveno za ekranski prikaz koje Fondacija Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) poklanja korisnicima interneta, a može se preuzeti besplatno na sajtu rnids.rs.

Autorka fontova Orto RNIDS je Ana Prodanović, docent na Fakultetu promenjenih umetnosti.

Novo pismo predstavljeno je tokom onlajn skupa “Ćirilica u digitalnom svetu“, čiji snimak imate priliku da pogledate u nastavku ove vesti. Ako želite da saznate zašto je srpske ćirilice tako malo i kod nas i u svetu na internetu - pročitajte naš tekst o tome!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Ћирилица у дигиталном свету
Izvor: Регистар националног Интернет домена Србије

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA