13 GODINA SRPSKOG INTERNET DOMENA: Gde smo stigli i kako nastaviti dalje… | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

13 GODINA SRPSKOG INTERNET DOMENA: Gde smo stigli i kako nastaviti dalje…

Srpski .rs domen slavi 13 godina postojanja zbog čega će RNIDS organizovati konferenciju koja će se po prvi put u potpunosti realizovati online.

  Izvor: MONDO / RNIDS

Povodom 13. rođendana domena .rs,Fondacija Registar nacionalnog internet domena Srbije će 17. marta organizovati skoro šest sati programa koji će se emitovati uživo iz studija. 

Svi oni zainteresovani će putem zvaničnog sajta moći da prate prenos.

Možda će vas zanimati:

Posle 13 godina, broj registrovanih naziva .rs domena je dostigao broj od gotovo 118.500 stranica, saopštio je RNIDS. 17 domaćih i inostranih predavača i paneliste će razmeniti svoja iskustva, a očekuje se da će program trajati skoro šest sati. Potrudiće se da odgovore na pitanje "Da li je internet bolji sluga ili gospodar", te kako su mnogi biznisi uz pomoć istog preživeli ova krizna vremena.

Tema će biti i kako su mala preduzeća/proizvođači uz pomoć interneta stigli do novih klijenata, te kako su proširili poslovanje. Ceo tematski blok će biti posvećen trendovima rasta, ali i perspektivi elektronske trgovine u Srbiji. Na zvaničnom sajtu moči ćete da pratite prenos, ali će biti potrebna registracija.

Uz pomoć iste, moći ćete da komunicirate sa drugim posetiocima putem četa, a moći ćete da postavite pitanje učesnicima, ali i da učestvujete u nagradnim aktivacijama. 

"Publika DIDS-a reći će da je DIDS iskustvo, ne samo konferencija, ali iskustva su različita. Pandemija koronavirusa primorala nas je da publici DIDS-a ponudimo drugačije iskustvo – da prati konferenciju na internetu kao što bi pratila TV prenos muzičkog ili sportskog događaja. Nastojaćemo da obezbedimo vrhunsku produkciju kako bismo verno preneli atmosferu u studiju, omogućili uključenja predavača iz inostranstva i ponudili međusobnu interakciju posetilaca, kao i interakciju sa predavačima putem četa. U pauzama između tematskih celina publika će moći da se uključi i u nagradni kviz koji pripremamo" - stoji u saopštenju zvaničnog sajta.

Što se tiče domena .rs, on je počeo 10. marta 2008. godine, a nacionalni domen je postao izbor gotovo dve trećine registranata u Srbiji. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA