TIMOVI IZ SRBIJE NAPRAVILI NAJBOLJE APLIKACIJE na regionalnom konkursu i uzeli najvažnije nagrade | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TIMOVI IZ SRBIJE NAPRAVILI NAJBOLJE APLIKACIJE na regionalnom konkursu i uzeli najvažnije nagrade

Proglašeni pobednici Regionalnog app izazova u organizaciji Telekom Srbija grupe.

  Izvor: SmartLife / Telekom Srbija

Članice Telekom Srbija grupe, kompanije Telekom Srbija, m:tel BiH i m:tel Crna Gora, četvrti put su organizovale takmičenje u izradi aplikacija za mobilne uređaje Regionalni app izazov.

Po pet najboljih timova srednjoškolaca iz sve tri zemlje, koji su pobednici nacionalnih takmičenja, ove godine susreli su se u online okruženju i svoje aplikacije predstavili putem video konferencije.

Možda će vas zanimati:

Kao najbolje regionalne aplikacije, stručni žiri je proglasio DreamScape, tima Augmentum iz Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša; Leafy, tima Electronic Code iz Saobraćajne i elektro škole u Doboju i New View, tima Sovice iz Srednje elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice.

Specijalno priznanje za inovativnost Snaga inovacije - Igor Osmokrović, pripalo je timu FikiCar iz Računarske gimnazije u Beogradu, za aplikaciju NDP.

Pobednički timovi dobiće vrednu informatičku opremu, dok je nagrada za aplikaciju koja se izdvojila po inovativnosti mobilni telefon novije generacije. Svim učesnicima i pobedničkim timovima, putem video poruke, čestitke su uputili direktori kompanija u okviru Telekom Srbija grupe.

Možda će vas zanimati:

Članovi pobedničkog tima iz Srbije, Vuk Marković i Milan Radomirović, izjavili su da im je veoma drago što su osvojili glavnu nagradu, pre svega zbog velike konkurencije i kvalitetnih aplikacija. Posebno ih raduje što sve veći broj učesnika pažnju posvećuje dizajnu same aplikacije i što se uočava da već njihova generacija ima zavidno znanje kojim će osvajati tržište aplikacija u budućnosti.

Filip Obradović iz tima FikiCar pohvalio je organizaciju online Regionalnog app izazova i izrazio zadovoljstvo što se sve više mladih srednjoškolaca posvećuje kreiranju aplikacija.

Uprkos specifičnoj situaciji nastaloj usled epidemije, interesovanje za mts app konkurs, a time i Regionalni app izazov se ne smanjuje, što pokazuje spremnost talentovanih srednjoškolaca da praktično primene znanje stečeno u školi i tako unaprede svoje profesionalne kvalitete za neka buduća zanimanja na polju IT.

U ovogodišnjem ciklusu na regionalnom nivou učestvovali su učenici iz 93 škole - u Srbiji je u konkurs bilo uključeno 51, u Bosni i Hercegovini 29, a u Crnoj Gori 13 škola.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA