Facebook ograničava upotrebu svoje aplikacije - QUIET MODE (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook ograničava upotrebu svoje aplikacije - QUIET MODE (FOTO)

Za sve one, koji ne mogu da se otrgnu od Facebook mreže i za iste, kojima su se stvari otrgle kontroli tu je Quite Mode. I još jedan predlog na kraju teksta.

  Izvor: MONDO / Facebook

Da korišćenje društvenih mreža može da ima negativne uticaje po mentalno zdravlje, struka (ah, ta tako popularna reč danas) je odavno potvrdila.

Depresija i anksioznost vrebaju svakoga ko se “navukao” na ovaj tip komunikacije.

Možda će vas zanimati:

Aktuelan period izolacije nikako ne pomaže, pa je uz navalu na online igre u porastu i korišćenje Facebook, Instagram, Twitter i sličnih sajtova tj. aplikacija toliko u porastu, da pojedine aplikacije tj. njihove kompanije strahuju od toga da će početi da puca sistem…

Za sve zavisnike od Facebook mreže, Facebook je pripremio novu opciju, koja će pomoći da se ne zastrani, a zove se Quiet Mode. Uz pomoć nje moguće je korigovati vreme, koje se provodi na mreži. Konkretno, utišati notifikacije i benigno deaktivirati aplikaciju na željeni broj minuta/sati/dana. Ukoliko korisnik pokuša da pristupi Facebook aplikaciji dok je tihi režim aktiviran, na ekranu će se prikazati podsetnik na to,  uz tajmer koji odbrojava vreme do kraja embarga. Tu je i opcija koja pristup ograničava na samo 15 minuta dnevno.

Novom režimu pristupaće se kroz putanju u Settings & Privacy meniju, u odeljku Your Time on Facebook. U njemu već sad možete da proverite koliko dnevno minuta provodite na društvenoj mreži.

Quiet Mode biće pušten u pogon za iOS korisnike u maju, dok će oni sa Androidom morati da se strpe do juna. Tek tad? Pa dotle ima svi da "odlepimo", posebno od ovih, koji tvrde da je korona izazvana upotrebom 5G telefona

A, da, u aprilu je besplatan i premijum P… O… R… N… H… U… B.

Da li ste vi pravi korisnik nove Facebook opcije Quiet mode?

Mapa širenja korona virusa uživo, koju preporučujemo nalazi se na linku.

U Srbiji zvaničan sajt o COVID-19 virusu je podignut s prvim danima širenja korone, a ispravne i detaljne vesti o virusu i njegovom uticaju, prevenciji, zaštiti i lečenju pronaći ćete i na MONDU, u rubrici Koronavirus.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA