Viber ukida roming, uvodi pretplatu i lokalne brojeve | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viber ukida roming, uvodi pretplatu i lokalne brojeve

Korisnici jedne od najpopularnijih aplikacija uskoro će moći da razmenjuju poruke i pozive bilo gde u svetu, kao da roming ne postoji!

  Izvor: MONDO portal / Viber

Lokalni Viber broj, odnosno virtuelni broj zemlje u kojoj se korisnik Viber aplikacije nalazi, omogućava svima, koji često putuju zbog posla ili privatno, da primaju pozive i poruke, odnosno da pozivaju i šalju SMS bez dodatnih troškova ili rominga na bilo koji broj u toj zemlji ili svetu, koji nije na Vber aplikaciji, ali uz aktivnu internet konekciju.

Ova usluga će biti omogućena putem pretplate, neke vrste mesečnog zakupa Viber lokalnog broja, koja omogućava korisnicima da uključe lokalni telefonski broj, za svaku zemlju pojedinačno, na koji i bilo ko van Viber platforme može da ih poziva i šalje poruke po tarifi za zemlju u kojoj se korisnik nalazi, a opet ponavljamo - bez troškova rominga za primaoca i bez obzira na to gde se pozivani korisnik nalazi.

Ovim postupkom isključuju se troškovi rominga, a naplaćuje se samo lokalna tarifa za onoga ko poziva, uz mesečnu pretplatu na Viber lokalni broj za korisnika u romingu.

MONDO MobIT

Ipak, Viber napominje da korisnik mora biti na aktivnoj internet vezi da bi ovo funkcionisalo i sva komunikacija (SMS i pozivi) obavlja se putem Viber aplikacije.

Za koga je Viber Lokalni Broj

Poslovni ljudi na putu će svojim klijentima moći da daju lokalni broj - što će im omogućiti nesmetan kontakt bez obzira na trenutnu lokaciju. Oni koji su često u pokretu, i pri tom se to kretanje obavlja u inostranstvu, će se uistinu  osećati “kao kod kuće“ - jer će taj broj moći da koriste i za potvrdu rezervacija, turističkih obilazaka i sličnih aktivnosti, koje često iziskuju dodatne ili neplanirane troškove.

Korisnici na privremenom radu u stranim zemljama i putnici uopšte će, preko ovog broja, takođe biti dostupni svojim prijateljima i sagovornicima iz matične zemlje tokom odsustva - bez dodatnih troškova dok su u inostranstvu.

MobIT čitalac Leon, recimo kaže: “Ovo je dobro za putovanja, na primer putuješ u Švajcarsku, dobiješ lokalni broj i možeš putem Viber aplikacije da zoveš restoran u Švici i rezervišeš mesto. Ili da primiš pozive na lokalnom broju. Tebe neko da zove preko klasičnog SIM broja na virtuelni Viber broj. Da pojednostavim malo…“.

Koliko košta pretplata, kome je VLN dostupan

Viber lokalni broj (Viber Local Number tj. VLN) biće dostupan širom sveta; najpre je aktivan za korisnike iz Velike Britanije, SAD i Kanade - a uskoro svuda. Korisnicima će omogućiti prijem neograničenog broja poziva i poruka kroz Viber aplikaciju, sve dok je korisnik povezan na internet.

U okviru kampanje uvođenja ove usluge, Viber će ponuditi promotivnu pretplatu za prvih 10.000 korisnika po zauvek istoj ceni od 1.99 dolara mesečno. Standardni uslovi ponude, primenjivani po okončanju promotivnog perioda, iznose 4.99 dolara za mesečnu uslugu, koja može biti otkazana na kraju bilo kog meseca, bez dodatnih troškova.

Kad im ova usluga bude aktivna, o čemu će biti obavešteni putem aplikacije, korisnici mogu momentalno da aktiviraju Viber lokalni broj, ulaskom na More (Još) sekciju na ekranu aplikacije - i time postati “lokalci“ gde god se nalazili širom sveta.

Viber lokalni broj dostupan je na iOS i Android verzijama aplikacije.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ana

Može li pomoć oko kupovine tog viber lokal broja