Održavajte mentalnu higijenu i domaćom aplikacijom | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Održavajte mentalnu higijenu i domaćom aplikacijom

Mobilna aplikacija kao “alat” za održavanje i poboljšanje mentalnog zdravlja dostupna je i kod nas, za Android i iOS korisnike.

  Izvor: Promo / Krug Zdravlja

Udruženje za podršku ljudima sa neurozom “Herc” je u okviru projekta razvoja “Herc&DO - doing good for good”, podržanog od Karitas Srbija, Delegacije EU, Ministarstva omladine i sporta, Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima Grada Beograda, kao jednu od usluga razvilo besplatnu Android, odnosno iOS aplikaciju “Krug Zdravlja“.

Aplikacija je namenjena osobama sa mentalnim tegobama, ali i svima koji žele da unaprede svoje mentalno zdravlje.

Cilj ovog projekta i aplikacije jeste unapređenje mentalnog zdravlja stanovništva, kao i edukacija, informisanje i pružanje podrške. Na ovaj način možemo pomoći i onima koji zbog prirode problema nisu u mogućnosti da potraže pomoć (agorafobija, socijalna anksioznost), koji zbog udaljenosti nemaju pristup profesionalnoj pomoći, kao i onima koji žele da ostanu anonimni.

Činjenice pokazuju da u Srbiji od anksioznih poremećaja pati 25 odsto populacije, a da svaka 10. osoba pati od paničnog poremećaja. Takođe je važan podatak da je čak 42 odsto učenika srednje škole anksiozno!

Koristeći kanal komunikacije, koji se najčešće upotrebljava, korisnici su u mogućnosti da pomognu sebi kroz naučno dokazane tehnike i da dobiju podršku za rad na rešavanju svojih psiholoških problema. Aplikacija nudi različite opcije: prepoznavanje simptoma, tehnike za prevazilaženje određenih stanja, video radionice, opciju “Pitajte psihologa”, Sobe za četovanje, Forum i još puno toga.

Više informacija potražite na sajtu KRUG ZDRAVLJA.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi