Autom NS-BG za 250 dinara! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Autom NS-BG za 250 dinara!

Ako već niste čuli za Bla Bla Car aplikaciju vreme je da je bolje upoznate!

  Izvor: MONDO portal

Bla Bla Car je svetski poznata aplikacija koju koristi više od 30 miliona ljudi širom planete kako bi pronašli prevoz, podelili troškove putovanja, upoznali nove ljude i doprineli očuvanju životne sredine. Bla Bla Car je nastao u Francuskoj, vrlo brzo osvaja ceo svet, a od prošle godine (2015) radi i u Srbiji. Preuzmite Bla Bla Car za iOS odavde, a za Android odavde. Aplikacija za Windows 10 i druge sisteme trenutno nije dostupna.

Bla Bla Car povezuje ljude koji nude prevoz sa onima kojima je prevoz potreban. Na taj način se smanjuju troškovi putovanja, ali i doprinosi očuvanju životne sredine, jer prema mnogim istraživanjima u automobilima se prevozi uglavnom jedno lice, dok preostala mesta ostaju upražnjena, što, osim što nije dobro za našu okolinu i nepotrebno uvećava trošak putovanja.

Pogledajte Bla Bla zajednicu:

Korisnik po registraciji, koja je veoma detaljna, dobija mogućnost da ponudi vožnju u svom automobilu ili je zatraži iz dostupne ponude. Vožnje su organizovane po lokaciji u gradu, zemlji ili drugoj državi (engleski i srpski nazivi gradova), sadrže opis vozila, vozača, broj slobodnih mesta, a dodatna podešavanja obuhvataju parametre kakvi su da li je dozvoljeno pušenje, prevoz ljubimaca, pa čak i koliko je vozač ili putnik pričljiv.

Samo pravilno popunjen profil sa slikom dobija mogućnost korišćenja aplikacije, tako da je bezbednost aplikacije podignuta na najviši nivo, a dodatna sigurnost su ocene putnika i vozača koje korisnici dodeljuju jedni drugima. Samo kvalitetni vozači i putnici će dobiti dobre ocene i na taj način će povećati sebi šansu da ih drugi korisnici odaberu - što više povoljnih ocena, to veća šansa da budu odabrani. Ova "prirodna" selekcija aplikaciju i njene putnike/vozače čini pouzdanim i sigurnim, što je jedan od najvažnijih kriterijuma korisnika.

BlaBlaCar kako radi Bla Bla Car.
Izvor: BlaBlaCar.

Baš iz pomenutog razloga Bla Bla Car ekipa, kako na globalnom nivou, tako i u Srbiji vodi računa da sve bude po pravilima, a profili i dodatni opisi članova (koje sami korisnici o sebi mogu da ostave) se proveravaju redovno.

Aplikacija Bla Bla Car funkcioniše jednostavno. Ako ste putnik birate destinaciju u Srbiji ili bilo gde u svetu i od ponuđenih vožnji, na osnovu reputacije vozača (od jedan do pet), cene i opcija putovanja kontaktirate vozače. U sistemu poruka, koji funkcioniše u realnom vremenu, sa vozačem se možete dogovoriti o svim detaljima, pauzama, načinu puta, pa čak javiti ukoliko kasnite na planirani put ili ga i otkazati. Broj telefona, mejl i druge lične informacije, ukoliko korisnik to želi, mogu ostati skrivene, ali oni koji to praktikuju imaju šansu manje da im drugi korisnici veruju. Poverenje je jedna od ključnih funkcija na kojoj se Bla Bla Car zasniva, a svi korisnici koji ga zloupotrebe bivaju isključeni iz sistema i vrlo teško ponovo mogu da izgrade dobru reputaciju u Bla Bla zajednici.

POGLEDAJTE kako Bla Bla Car radi:

Ako ste vozač, okačite datum svoje vožnje (što ranije, to bolje) i čekate da vas potencijalni putinici kontaktiraju, uz navođenje opcija koje nudite (cena, pušenje, pauze, ljubimci, pričljivost…). Preko poruka uvek možete da dogovorite sve detalje direktno u aplikaciji, a Bla Bla Car će vas obavestiti svaki put kad dobijete novu poruku odmah kad se to desi.

Preuzmite Bla Bla Car za iOS odavde, a za Android odavde.

Kako izgleda Bla Bla Car putovanje - naše iskustvo je fantastično!

Putovali smo od Beograda za Novi sad, ali i od Novog Sada za Beč i nazad. Umesto 750 dinara, koliko je autobuska karta za BG-NS platili smo 250 dinara (autoputom), a tokom putovanja u Beč prošli smo još bolje - u odlasku smo platili 2.100, a u povratku 2.800 dinara. Pritom smo upoznali nekoliko vrlo zanimljivih ljudi, napravili pauzu kad je svima odgovaralo, zajedno koristili internet od Austrije do izlaska iz Mađarske i bezbedno i brzo stigli do svog odredišta.

O svim utiscima s putovanja i detaljima korišćenja aplikacije pisaćemo vam već u sledećem Bla Bla Car izveštaju, kad ćete imati priliku da pročitate i ekskluzivan intervju s osnivačem Bla Bla zajednice i aplikacije, koji je pre toga radio u NASA timu!

Ostanite uz nas i ako ste već koristili Bla Bla Car - da čitamo utiske!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

BlaBlaCar kako radi.
Izvor: BlaBlaCar.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi