Sony "osvežio" PlayStation 5: Isti hardver, mršavija konzola | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sony "osvežio" PlayStation 5: Isti hardver, mršavija konzola

Prodaja novih PlayStation 5 konzola počinje u novembru u SAD, a na ostalim tržištima u mesecima potom, paralelno sa aktuelnim modelom dok se ne rasprodaju zalihe

 PlayStation 5 konzorla novi model Izvor: PlayStation Blog

Tri godine od kako se pojavila na tržištu, Sony je predstavio osveženo izdanje PlayStation 5 konzole, sa primarnim naglaskom na dizajn i dimenzije.

Nove PlayStation 5 i PlayStation 5 Digital Edition konzole su manje od prethodnika, prema tvrdnjama japanskog proizvođača, za 30 odsto po svakoj dimenziji. Takođe, modeli za 2023. su i lakši od prethodnika, i to za 18 i 24 odsto.

Sony je, takođe, izmenio izgled konzole uklanjajućih panela, pa se oni sada sastoje od četiri, umesto od dva dela, gde gornje površine imaju sjajan, a donje mat finiš.

Paneli u boji

Kao i do sada, konzola će dolaziti u osnovnoj beloj boji, a vlasnici će naknadno moći odvojeno da kupe panele u drugim bojama. Sony je najavio da će se u ponudi, početkom 2024, naći potpuno mat crni paneli, kao i kolekcija boja "iz zemlje" (vulkanska crvena, kobalt plava i sterling srebrna), po ceni od 55 dolara.

Ispod jednog od panela smešten je novi Ultra HD Blu-ray drajv, koji sada može da se izvadi. Drajv, kompatabilan samo sa novim konzolama, sada je moguće kupiti i odvojeno, po ceni od 80 dolara, i zakačiti ga na Digital Edition konzolu kako bi se i na njoj koristili diskovi.

Tu je i novo postolje koje drži konzolu kada je postavljena horizontalno. Ko želi da mu PlayStation stoju uspravno, sa 30 dolara će moći da pazari posebno postolje za tu namenu, koje može da se koristi sa svim PS5 modelima, starim i novim.

PlayStation 5 - Same Immersive Power. New Slimmer Size.
Izvor: YouTube / PlayStation

Ceo jedan terabajt

Osim pomenutih "kozmetičkih", najveću i najbitniju promenu predstavlja veći prostor za skladištenje podataka koji sada ima ceo jedan terabajt, u odnosu na 825GB kod prethodnog modela.

Sve ostale sapecifikacije novih PlayStation 5 i PlayStation 5 Digital Edition kozola su identične kao u onima od pre tri godine.

A poslednja od pobrojanih promena je promena cene. I dok će se standardni model idalje prodavati po dosadašnjoj ceni do 500 dolara, Digital Edition je poskupeo i sada košta 450 zelenih novčanica.

Prodaja novih konzola počinje u novembru u SAD, dok će se on na ostalim tržištima pojaviti u mesecima potom. Istovremeno, aktuelni model PlayStationa 5 ostaje u prodaji dok se ne rasprodaju zalihe.

BONUS VIDEO:

Raspakovali smo i igrali PlayStation 5: BRU-TA-LNO!
Izvor: MONDO

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tuga

Prvi put od kada postoji PS da slim verzija nije jeftinija od originalne, vertical stand, koji je do sada dolazio u paketu, se dodatno plaća 30$, u Evropi će verovatno biti i više, uz skorašnje bezobrazno poskupljenje Plus pretplate, potvrda koliko je Sony skrenuo sa kursa i postao gramziv. Neko će reći može im se, videćemo samo dokle.