Poslastica za kolekcionare: Atari izbacio novu igru za konzolu iz 1977. godine | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslastica za kolekcionare: Atari izbacio novu igru za konzolu iz 1977. godine

Igra "Save Mary" je delo Atarijevog veterana Toda Fraja, "oca" jedne od najčuvenijih igara u istoriji gejminga – legendarnog "Pac-Man"-a

 Save Mary, video igra, Atari 2600+ Izvor: Atari

Krajem prošle nedelje, kompanija Atari je ponudila na prodaju, odnosno oglasila početak prednaručivanja, ketridža sa igrom za konzolu Atari 2600. Reč je o konzoli iz 1977. godine, koja je na vrhuncu populanosti bila 1982. i koja je prestala da se proizvodi 1990.

Igra "Save Mary" bila je u razvoju tokom dve "zlatne" godine konzole, što je izuzetno dug period imajući u vidu da je prosečan razvoj jednog naslova u to vreme između šest i devet meseci, ponekada čak i samo nekoliko nedelja.

"Save Mary" je delo Atarijevog veterana Toda Fraja, "oca" jedne od najčuvenijih igara u istoriji gejminga – legendarnog "Pac-Man"-a, kao i Atari 2600 serijala "Swordquest".

Cena kertridža je 60 dolara, a u prodaji će se naći samo 500 komada, pa je tako ova igra ujedno i kolekcionarski primerak za najtvrdokornije Atari fanove.

 Atari 2600+, konzola Izvor: Atari

Inače, "Save Mary" je igra u kojoj igrač ima zadatak da spašava damu po imenu Meri iz kanjona koji se brzo puni vodom. To radi tako što koristi kran za izgradnju platformi preko kojih će se Meri spasiti od "strašne nevolje", piše Engadget.

Atari, inače, danas proizvodi savremeniju poboljšanu verziju konzole koja nosi oznaku 2600+, pa tako, osim "Save Mary", za nju proizvodi i nove igre kakva je nedavno izašla "Mr. Run and Jump".

BONUS VIDEO:

Video igre za Atari 2600 (MobIT)
Izvor: wizzgamer

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA