Gejmeri izglasali: Ovo je trenutno najbolja grafička kartica | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gejmeri izglasali: Ovo je trenutno najbolja grafička kartica

Prema glasovima učesnika Steam ankete, Nvidia GeForce RTX 3060 je tokom septembra izbila na prvo mesto tabele kao kartica sa najboljim performansama

 Nvidia GeForce RTX 3060, grafička kartica Izvor: NVIDIA

Na vrhu tabele najboljih gejming grafičkih kartica, posle više meseci, došlo je do promene.

U istaživnju, koje sprovodi platforma za distribuciju igara Steam, Nvidia GeForce RTX 3060 familija grafičkih procesora (GPU) potisnula je GeForce GTX 1650 seriju.

Prema glasovima učesnika ankete, RTX 3060 je tokom septembra ostvario rast od 1,4 odsto, kao kartica sa najboljim performansama.

Znatno više cene RTX 4060 i 4060 Ti modela, kao i njihove komparativno slabije performase, u kombinaciji sa velikom dostupnošću modela RTX 3060 serije na tržištu polovnih komponenti, doprinele su tome da se thttps://smartlife.mondo.rs/tag19729/Graficke-karte/1aj model nađe u prilično velikom broju igračkih mašina.

 Najbolje ocenjene grafičke kartice Izvor: Steam

Modeli RTX 3060 serije našli su se na vrhu tabele, sa ukupnim šerom od 6,27 odsto, dok je odmah ispod njih prethodni broj jedan – model GTX 1650 sa ukupnim učešćem od 4,78 odsto glasova anketiranih gejmera.

Od ostalih modela na tabeli, samo RTX 4080 i RTX 4090 nisu npredovali, dok je model RTX 4060, poznat po najboljim performasama u toj seriji, imao rast o 0,31 odsto.

Jedina novija kartica na aktuelnoj Steam tabeli – AMD Radeon RX 7900 XTX, pala je za 0,02 procenta i trenutno se nalazi na 73. poziciji, prenosi TechSpot.

 Najbolje ocenjene grafičke kartice Izvor: Steam

Ipak, prošli mesec nije bio prvi u kome se RTX 3060 našao na prvom mestu GPU liste, pošto je prethodno u martu imao veliki rast od 6,2 odsto.

Valve i Steam tada nisu dali nikakvo obrazloženje takvog rasta, ali se rezultat ubrzo "unormalio", pa je sve do sada RTX 3060 sve do sada bio na nižim pozicijama.

BONUS VIDEO:

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA