Grafika nikada nije izgleda ovako realno | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grafika nikada nije izgleda ovako realno

Još uvek niste videli poslednju reč u razvoju kompjuterske grafike? Ne znate šta propuštate.

 Potorealistična grafika Electric Dreams Unreal Engine 5 2 Izvor: YouTube / Unreal Engine

Epic je na State of Unreal događaju demonstrirao mogućnosti svoje Unreal Engine tehnologije, ističući nove funkcije i optimizacije koje donosi 5.2 verzija. Ipak, veliku pažnju je privukao "Electric Dreams" demo, koji je zapanjio gledaoce svojim kvalitetom grafike i mogućnostima endžina.

Electric Dream demo, koji koristi osnovne funkcije Lumen-a - dinamičko globalno osvetljenje i sistem refleksija - i Nanite tehnologije, imao je cilj da pokaže alatke za proceduralno stvaranje sadržaja i renderovanje vegetacije.

Demo prikazuje fotorealistično Rivian R1T vozilo koje se kreće kroz džunglu napravljenu pomoću Quixel Megascans tehnologije. Od terena do vegetacije, snimak izgleda zapanjujuće verno stvarnom životu, a najbolje od svega - nije u pitanju unapred pripremljena animacija, već renderovanje u realnom vremenu.

Demo takođe prikazuje napredak u endžinu fizike, pa deformacije guma, amortizera i simulacija fluida izgleda bolje nego ikad.

Jedno od najvažnijih unapređenja koje je donela Unreal Engine 5.2 verzija je proceduralno kreiranje svetova. Tokom demonstracije, developeri su uživo pomerali litice, a sam endžin je automatski popunjavao prazan prostor gde su nekada bile. Fizika je još jedan aspekt koji je bio veoma impresivan, sa lijanama, kamenjem i vodom koji su se reagovali na odgovarajući način. Za ovo je zaslužan Chaos Physics endžin, koji nadmašuje popularni PhysX i Nvidia-in endžin fizike otvorenog koda, i koji će ih vremenom zameniti.

Kompletan snimak State od Unreal događaja pogledajte ovde:

Electric Dreams
Izvor: Unreal Engine

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA