KAKO JE MINECRAFT "UBIO" INTERNET U CELOJ DRŽAVI: DDoS napad na gejming turnir paralisao celu zemlju  | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO JE MINECRAFT "UBIO" INTERNET U CELOJ DRŽAVI: DDoS napad na gejming turnir paralisao celu zemlju 

Tokom održavanja Twitch gejming turnira SquidCraft Games u igri Minecraft izveden je DDoS napad koji je prouzrokovao prestanak rada interneta u celoj zemlji.

 Minecraft Dungeons poster igre Izvor: SmartLife / Xbox

Andorra Telecom, jedini Internet operater u zemlji pretrpeo je ozbiljan DDoS napad tokom drugog dana gejming turnira pod nazivom SquidCraft Games koji se strimuje uživo preko Twitch mreže. DDoS napad je prouzrokovao eliminaciju za najmanje osam igrača iz ove zemlje, jer su konstantno gubili vezi i diskonektovali se sa turnira.

Sumnja se da je plan iza DDoS napada bio da se spreče takmičari iz Andore da osvoje turnir, na kojem nagradni fond iznosi 100.000 dolara.

Možda će vas zanimati

SquidCraft Games je Twitch striming turnir nastao po ugledu na Netflix seriju Squid Game i njenoj emulaciji u Minecraft svetu. Sam turnir, koji se završava 26. januara je bio veoma uspešan, sa preko milion gledalaca u drugog dana, a igre su oponašale one iz serije, sa sve sistemom eliminacije (nešto humanije doduše).

Nakon dve igre - problem

Značajni deo od 150 takmičara, koliko ih je učestvovalo bio je iz Andore, a DDoS napadi su prouzrokovali gubitak veze, dok su se igrači i gledaoci stalno povezivali i isključivali. Prve dve igre "green light, red light" (zeleno svetlo, crveno svetlo i "hide and seek" (žmurke) su održane besprekorno, dok je “cookie game” (igra sa kolačićem) suspendovana zbog problema organizatora.

Nakon toga je počeo DDoS napad, nakon kojeg je većina igrača iz Andore simultano izgubila konekciju na više od pola sata nakon početka napada.

Možda će vas zanimati

Sat vremena nakon početka napada Andorra Telecom je izdao saopštenje na Twitter mreži u kojem se navodi da je situacija stabilizovana, ali je šteta već načinjena, jer su igrači iz ove države diskvalifikovani zbog prečestog gubljenja veze. Pogledajte najzanimljivije momente turnira na video snimku ispod.

Najzanimljiviji momenti turnira
Izvor: YouTube / Kerox

Iako ovo nije bilo fer prema igračima, problem organizatora je bila priroda igara koje su eliminacionog tipa, i oni nisu imali izbora osim diskvalifikacije. Turnir baziran na kombinaciji jedne od najpopularnijih serija i jedne od najpopularnijih igara ikada je ušao u četvrti od šest dana trajanja sa 42 Twitch strimera koji su još uvek u igri.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA