UGAŠENA JOŠ JEDNA KONZOLA: Stala proizvodnja svih Xbox One modela | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UGAŠENA JOŠ JEDNA KONZOLA: Stala proizvodnja svih Xbox One modela

Microsoft sve resurse prebacuje na ono što ide - Xbox Series X i posebno Xbox Series S konzole.

 Xbox Series S Izvor: SmartLife / Microsoft

Prema podacima koje je otkrila sama kompanija Microsoft, proizvodnja Xbox One konzola stala je još krajem 2020. godine, kad je prestala proizvodnja modela Xbox One S i Xbox One X, unapređenim verzija originalne konzole.

"Da bismo se posvetili u potpunosti proizvodnji i distribuciji Xbox Series konzola prestali smo da proizvodimo Xbox One konzole krajem 2020. godine", stoji u saopštenju kompanije Microsoft.

Možda će vas zanimati

Ovo je prilično iznenađujuće, pošto ovaj podatak nije do sada bio poznat, a posebno u trenutku kad je Sony zvanično potvrdio da će zbog nestašice čipova nastaviti da proizvodi PlayStation 4 do makar još milion novih komada tokom narednog perioda, što može da se promeni, ako tržište i dalje bude ovakvo kakvo jeste - paralisano isprekidanim lancem isporuke delova i čipova.

Microsoft je u nešto drugačijem položaju od kompanije Sony i njena jeftinija i manje hardverski sposobna konzola, Xbox Series S i dalje se može kupiti gotovo svakodnevno, pa je to konzola koja je tokom 2021. godine bila najprodavanija, odmah iza Nintendo Switch konzole.

Hardverski odnos dve nove Microsoft konzole je takav da je kompanija u mogućnosti da za jednu Xbox Series X napravi dve Xbox Series S konzole, a kako tržište dobro prihvata ovu konzolu, jer je ona i dalje značajno naprednija od prethodne generacije i omogućava next-gen opcije kakve su 120 fps prikaz, 1.440p rezoluciju, nadogradnju skladišta i Game On funkciju (između ostalih), Microsoft mu daje ono što mu treba. Takođe, Microsoft je Xbox Series konzole mnogo bolje opremio za trku, što se ekskluziva i najava za 2022. godinu tiče, pa Xbox trenutno ima prednost u odnosu na Sony PlayStation 5, koji se prodaje vrlo ograničeno, jer kompanija ne može da postigne da napravi dovoljno konzola zbog nedostatka hardvera i mora da isporučuje konzole na tačno određena (najveća) tržišta isključivo.

Microsoft će nastaviti da plasira Xbox Series S konzolu, uz doziranu prodaju Xbox Series X modela, kako to situacija na tržištu bude dozvolila, a kompanija igra i na svoj najjači adut - kompatibilnost igara i odličnu ponudu kataloga Game Pass.

U Srbiji je Xbox Series S konzola dostupna po 35% višoj ceni, nego u EU i košta oko 400 evra, u poređenju sa preporučenom cenom od 300 evra za region Evrope.

U kom ste vi timu - Xbox ili PlayStation?

Xbox Series X i Series S (MobIT)
Izvor: Xbox

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Metalac

Ovo vam je slika Series S konzole :D

SmartLife

@Metalac Naravno, jer je i makar pola priče u vesti o toj konzoli. Ne čitamo, samo naslov, a?! 😎