KONAČNO DOBRA MARVEL IGRA: Guardians of the Galaxy pogađa pravo u centar | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KONAČNO DOBRA MARVEL IGRA: Guardians of the Galaxy pogađa pravo u centar

Autor Marko Nešović

Bilo je pitanje vremena kada će se opsednutost Marvel univerzumom sa velikih ekrana preliti u punokrvnu igru. Prvi pokušaj je bio neuspešni projekat nazvan Avengers, međutim Sqare Enix se sa novom igrom itekako popravio.

 Guardians (2).jpg Izvor: SmartLife / Steam

Izgleda da su nakon prošlogodišnjeg promašaja zvanog Avengers očekivanja od nove Square Enix igre bila prilično nisko postavljena. Sa druge strane Marvel Strike Force već neko vreme uspešno dominira mobilnim platformama u vidu odlične tabačine, ruku na srce, veoma repetitivne, kao i kod većine igara tog tipa.

Ne baš kao u filmu

Ono što će možda zasmetati fanovima Marvel serijala je što Marvel’s Guardians of the Galaxy likovi nisu preslikani iz filma, pa umesto Krisa Prata, Dejva Batiste i Zoe Saldana imate generičke, donekle slične likove, sa prepoznatljivim izgledom.

Smislenih dijaloga zaista ima dosta u igri, ali oni ni na koji način ne opterećuju tok igre, već vas postepeno uvode u priču, odnose između likova i komične situacije kojih ima na pretek. Usudili bismo se reći da nam je posle nekoliko sati novi Piter Kvil odnosno Star Lord prirastao za srce. Imajte na umu da Guardians of the Galaxy tematski nema nikakve veze sa popularnim Marvel filmovima osim pozadine glavnih likova.

Možda će vas zanimati

Gamora je i dalje ratnica, usvojena ćerka Thanosa, Drax je ratnik sa planete Katath, bez smisla za humor i sarkazam, Groot je "I am Groot" ljupki drveni džin, Rocket je najzabavniji deo družine, svemirski eksperiment sa rakunom koji nije išao po planu i Star Lord, Zemljanin zarobljen u ’80. godinama sa vokmenom za pojasom.

Vreme igre je smešteno 12 godina nakon što su poraženi Thanos i Chitauri imperija. Piter Kvil vodi brod Milano sa pet članova posade, plaćenika koji će da urade sve što želite ukoliko dovoljno platite.

Fokus na priči

Sam početak igre je sastavljen iz nekoliko cinamatic scena, sa dosta priče, nakon koje odmah krećete u prvu misiju. Iako su misije prilično linearne, topao savet je da pazite na ćoškove i skrivena mesta na kojima se mogu naći zanimljivi predmeti koji će račvati priču u zanimljivim pravcima. Igra će vam s vremena na vreme nuditi opciju da odaberete jedan od dva odgovora kako biste nastavili neki dijalog ili razrešili situaciju, omogućavajući vam da utičete na konverzacije, ali i dalji tok igre.

Nakon dobrih filmova, fanovi Marvel Guardians of the Galaxy serijala zaista su očekivali mnogo, i ovo je prva igra koja zaista opravdava svoje ime. Velika pažnja na detalje, odlično podeljene uloge svakog lika i kvalitetan scenario daju dušu ovoj igri.

Možda će vas zanimati

Pogled iz trećeg lica omogućava bolji pregled, posebno kada treba da pratite šta vam rade saborci, a mehanika borbe je logična i lako se savladava. Iako vodite Pitera, ostatak ekipe vam je dostupan u vidu specijalnih poteza i pomoći, posebno kada ima mnogo protivnika ili ste naišli na borbu sa glavnim negativcem nivoa.

 Guardians (3).jpg Izvor: SmartLife / Steam

Ne treba zaboraviti ni da se napretkom u igru otključavaju specijalni kostimi i izgledi za celu ekipu, što može učiniti vašu igru malo zabavnijom i atraktivnijom.

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA