FOOTBALL MANAGER UVODI ŽENSKI FUDBAL: "Koštaće nas milione, povrat će biti minimalan, ali to nije poenta" | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FOOTBALL MANAGER UVODI ŽENSKI FUDBAL: "Koštaće nas milione, povrat će biti minimalan, ali to nije poenta"

Football Manager uvodi ženski fudbal iako finansijski to nije opravdan potez, makar ne još uvek…

  Izvor: MONDO / SEGA

Majls Džejkobson, ispred Football Manager tima, objavio je na blogu igre da Football Manager uvodi ženski fudbal krupnim izmenama i uz veliku podršku svakoga ko radi na igri.

Razvojni studio Sports Interactive i SEGA tako će prvi put uvesti Football Manager u svet ženskog fudbala, koji dobija podršku i FIFA i eFootball timova (PES se više ne zove Pro Evolution Soccer, da podsetimo i na tu odluku).

Možda će vas zanimati

Prema rečima Majlsa Džejkobsona, već neko vreme je razvoj ženskog fudbala u okviru FM-a u toku i na tome se radi godinama.

Ipak, FM nije želeo da ga uvodi dok sve ne legne na svoje mesto i to ne bude moguće na jedini pravi i dostojanstven način - sad je taj momenat došao.

Svesni smo da uvođenje ženskog fudbala košta milione (dolara) i da će kratkoročno gledano povrat sredstava biti minimalan, ali to nije poenta. Ne krijemo da je ženski fudbal na staklenim nogama i mi želimo da uradimo sve što je do nas da se to promeni. Mi verujemo u jednakost svih nas i želimo da budemo rešenje problema, da ženski fudbal stavimo na isti pijedestal kao i muški. I znamo da nismo sami u ovome, jer mi znamo da je naš glas u ovom domenu izuzetno jak i želimo da se on čuje kako bi ženski fudbal dobio mesto koje mu pripada“, rekao je Majls Džejkobson.

Podrška ženskom fudbalu, iako će koštati dosta

On je napomenuo da će zarada od ženskog fudbala nekad možda doći, ali da žele da ga podrže već sad, jer je to prava odluka koja je morala biti doneta.

Rad na bazi ženskih fudbalera će biti misija koja traje, jer je baza muških fudbalera građena gotovo 28 godina! Studio i kompanija nisu jednostavno mogli samo da muške igrače zamene ženskim, jer to ne bi funkcionisalo.

Ženski modeli su potpuno drugačiji od muških, što zbog fizičkih karakteristika samog tela, što zbog drugačijeg stila igre i ponašanja na terenu. Sve to je važan aspekt novog pristupa, koji mora biti odrađen kako treba ili ga ne bi trebalo ni raditi uopšte! Drugačiji su 3D modeli, kao i sistem liga, transferi, plate, finansijski modeli i mnoge druge opcije i svakodnevni zadaci.

Ukupno, u FM timu su procenili da je potrebo izmeniti ili dopisati preko 100.000 linija koda, prevesti sve na 19 jezika i promeniti preko tri miliona reči u vezi sa ženskim fudbalom.

Pogledajte jedine za sada objavljene slike ženskog Football Manager tima:

Radi se motion capturing, najavljeni i novi modeli

Bliznakinje Rouzi i Moli Kmita već su uradile kompletna dva motion capture snimanja, koja će biti implementirana u ženski Football Manager, a tokom narednih meseci uradiće se još desetine tzv. mocap snimanja, uključujući i snimanje golmana tj. golmanki i drugih pozicija igrača tj. igračica.

Kao i sve u Football Manager igri i ženski fudbal će uvek biti nezavršen posao i situacija s njim će biti kao i sa svim drugim delovima igre - uvek nešto može novo da se doda ili da se popravi i ženski fudbal neće biti samo ubačen, da se kaže da postoji, nego će biti razvijan uporedo sa svim drugim novostima i projektima, koje igrači od ove igre uvek očekuju.

S obzirom na to da će realni troškovi nadmašiti projektovane Football Manager menadžment je primoran da potpiše ugovore sa komercijalnim sponzorima i na druge načine pribavi novac za razvoj igre u budućnosti, što će doneti i određene promene na nivou Football Manager naslova uopšte, ali će se tim truditi da to bude okrenuto više ka ženskom, nego dosada praktikovanom fudbalu. S tim u vezi, komercijalni ugovori sa muškim timovima proširuju se i na ženske timove kad se radi o AFC Wimbledon Ladies & Girls i Watford Women, ali je potpisan i prvi samostalni komercijalni ugovor sa Leicester City Women, čiji tim će se nalaziti kroz mnoge delove budućih Football Manager izdanja.

Kad stižu žene u FM i kad će nova verzija

Football Manager čini sve da se ženski fudbal integriše u igru što pre, ali niko ne zna kada će se to tačno desiti, iako Majls Džejkobson tvrdi da će to biti što pre, ali ostavlja prostor od nekoliko godina da se to uradi na pravi način.

Što se tiče nove igre, Džejkobson je rekao da će ove godine, iako je COVID-19 i dalje u toku, premijera sledećeg izdanja biti održana ranije i zahvalio se svima koji igraju FM, a prema njegovim rečima Football Manager se danas igra više nego ikad ranije.

Svoju podršku ženskom sportu dali su već i NBA 2K22, FIFA 2022 i mnoge druge popularne igre.

Šta vi očekujete od ženskog Football Manager-a?

Football Manager 2021 VIDEO
Izvor: Football Manager

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bgd

Verovatno mizaran broj zena igra fm i apsolutno ne vidim poentu ovoga , a i bolje da se pozabave nekim bitnijim detaljima u igri poput grafike , kao i uvodjenju nekih novih opcija , renoviranja stadiona i ostale infratrukture .