BMW STOLICA ZA GEJMING: Koristi veštačku inteligenciju, može da masira, ali ima i pametni sistem hlađenja i grejanja | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BMW STOLICA ZA GEJMING: Koristi veštačku inteligenciju, može da masira, ali ima i pametni sistem hlađenja i grejanja

Ko bi rekao da će i BMW napraviti stolicu za gejming i to kakvu!

  Izvor: SMARTLife/BMW/Rivalworks

Verovali ili ne, legendarni proizvođač automobila BMW je predstavio stolicu za gejming!

Oni su istu napravili u saradnji sa Designworks, a BMW Rival Rig kako se naziva ova stolica poseduje zaista interesantne opcije.

Pročitajte i ovo:

Ova gejming stolica može da se pohvali naprednim funkcijama kao što su senzori koji mere tačnu veličinu tela i držanje korisnika, a sve kako bi mu savršeno odgovarala. Te opcije su dopunjene različitim unapred podešenim režimima koji su optimizovani za različite scenarije upotrebe, te tako postoji Boost mode predviđen za intenzivne gejming sesije, kao i Ease mode koji služi za relaksaciju.

BMW’s Rival Rig je opremljen motorima kako bi korisnik mogao da dobije masažu, dok je tu i Micro Climate Control System koji kontroliše temperaturu sedišta uz pomoć očitavanja snimljenih temperaturnim senzorima, naravno tu su opcije da ugrejete ili ohladite sedište. Postoji i funkcija koja se zove Adaptive Seating, ona može da primeti kada ima previše pritiska na ruke, pa automatski spušta naslon za ruke kako bi eliminisao sve tačke pritiska. Prilagodljivo sedište radi uz pomoć ugrađenih pneumatskih jastučića za vazduh i elektro-mehaničkog aktuatora, dok sve ove opcije su moguće zahvaljujući algoritmu veštačke inteligencije.

Na predstavljanju je rečeno da je prilagođen zdravlju igrača i da prvenstveno ima nameru da pruži udoban dizajn vođen performansama za optimalnu eSport igru, prenosi PC Gamer. "Ovaj projekat ima za cilj da gurne granice ljudskih mogućnosti. Ono što smo želeli da postignemo je dizajn igračke opreme koji podiže i tehnologiju i estetiku u ovom polju na viši nivo. Naš cilj je da napravimo najudobnije mesto za sedenje, držanju ruku, kao i kretanju glave, kako bi omogućili igraču da u potpunosti uroni ili iskusi osećaj bestežinskog stanja", rekao je Holger Hampf, predsednik Designworks kompanije.

Inspiracija za ovaj projekat je došla u oblastima gde je potrebno da se napravi odluka u deliću sekunde, kao što je to slučaj sa svemirskim letelicama ili Formulom 1. LED osvetljenje ove stolice se adaptira prema okruženju u samoj igri, a sve kako bi se dostavio što bolji korisnički doživljaj.

Ono što je posebno zanimljivo je podatak da će imati otvoreni izvorni kod kako bi se lakše dodavale nove funkcije i kako bi razvojni studiji mogli te novine da implentiraju sa njihovim igrama. Najavljeno je da će sarađivati sa odgovarajućim partnerima kako bi pristupili zdravstvenim i sportskim podacima, da bi nastavili i u budućnosti da prave ergonomske gejming stolice.

Za sada nije poznato kada će se ova stolica za gejming pojaviti, ali nema sumnje da je veoma interesantan koncept!

Da li vam se dopada?

Pročitajte i ovo:

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Tagovi

bmw

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA