REKLAME U VIDEO IGRAMA DO KRAJA GODINE: Ni konzole, ni računari im ne mogu pobeći, traju i do 30 sekundi! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

REKLAME U VIDEO IGRAMA DO KRAJA GODINE: Ni konzole, ni računari im ne mogu pobeći, traju i do 30 sekundi!

Da li biste vi prihvatili da odgledate reklamu u video igri, a da za to dobijete nagradu?

  Izvor: SMARTLife / Unsplash/ Sigmund

Postoje reklame na YouTube platformi, prisutne su i na Twitch-u, a nezaobilazan su deo većine video igara na pametnim telefonima, ali znate gde još uvek nema toliko reklama?

U video igrama na konzolama i na računarima (doduše ima par naslova koji u sebi imaju iste)!

Možda će vas zanimati:

Sada se pojavila nova informacija da kapitalizam želi baš to da promeni! Kako prenosi AxiosplayerWON je "prva takva platforma za oglašavanje unutar video igara" i već su sklopili saradnju sa kompanijama Electronic Arts i Hi-Rez (Poznat po igri SMITE) da donesu reklame u njihovim igrama, kakve možemo da vidimo na popularnim striming servisima, pa čak i na igrama za mobilne telefone!

Oni su testirali ovu tehnologiju godinama i baš sada smatraju da je pravo vreme da se ista implementira u video igre. Te reklame će ponuditi i nagrade igračima koji će moći da biraju da li će gledati verziju reklame od 15 ili 30 sekundi, posle čega će dobijati poklone kao što su ikonice, avatari, pa čak i skinovi. Pretpostavljamo da što duže reklame traju, da ćete više dobijati beneficija.

Koristeći tehnologiju kompanije Simulmedia (ona upravo stoji iza te platforme), programeri će moći da ubace te reklame u svoje igre i da sami odluče kakve će poklone dati svojim korisnicima jednom kada pristanu da odgledaju reklamu. Preko svog ad servera, Simulmedia će moći da proveri da li su reklame zaista pogledane, posle čega će poslati notifikaciju igraču da može da preuzme nagradu. U zavisnosti od igre će zavisiti i nagrade.

U svom istraživanju, Simulmedia je otkrila da su igrači voljni da odgledaju do 10 reklama dnevno kako bi otključali besplatnu kozmetiku. Ova platforma će prevashodno biti namenjena Free-to-play igrama (F2P) za računare i konzole, u pitanju su besplatne igre iza kojih se krije digitalni sadržaj kog treba otključati, a to se uglavnom radi na dva načina, novcem ili igrajući tu igru (vremenom).

Njihovo testiranje u besplatnoj MOBA video igriSMITE je otkrilo da je "mnogo verovatnije da će korisnici (22%) igrati igru i trošiti novac u igri (11%) ako su odgledali oglase tokom igre koji su im je omogućio pristup većim igračkim pogodnostima“. Čak i kada bi ove reklame bile limitirane na besplatne naslove za konzole i računare, svakako će izazvati negodovanje kod velikog broja igrača. 

Simulmedia planira da do kraja godine plasira svoju platformu za oglašavanje unutar video igara bar u još desetak naslova.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 3

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

AngryChainsaw Balkan Gaming

Ljudi to se već duže vreme radi u video igrama, reklame su bile prisutne, ali u smislu easter eggs-a, odnosno reklamu za nastavak igre koju igrate (npr. poster sa natpisom igre, ili natpis igre u novinama koje se nalaze na stolu, plakat na ulici (ili negde drugde) koji promoviše nastavak ili pak dovodi do nostalgije birajući tematiku neke prošle video igre, koja nema nikakve veze sa trenutnom). Ovo je važi za triple A naslove, jer nikada neće zaživeti, jedino ukoliko ne ubace tipa: pogledaj 30 reklama u toku gameplay-a (što može da se namesti u opcijama - prihvatanje ili ne) i dobićeš free DLC, neku "sitniju" igru istog studija ili nešto treće što bi privuklo igrače. Achievementi ne dolaze u obzir gledajući reklame u toku gameplay-a jer je to apsurd apsurda... Ovo važi samo za F2P naslove, možda neke Demo verzije, ALFA, BETA verzije i naravno ovo se može očekivati u sportskim igrama poput FIFA, NBA 2K, MADDEN i sl. iz kuhinje EA developera, čije igre gejmeri sve manje i manje kupuju u čitavom svetu i na dobrom je putu da postane najomraženiji gaming studio svih vremena...

Gogi

To je okej za f2p igre (tipa lol, dota, etc), ukoliko su naravno kompletno opcione. Ali ako se to stavi u single player igre, te igre definitivno ne treba platiti, lepo se drmne preko torenta i prijatan dan drugari...

realno

@Gogi taj rad