STEAM I EPIC POSTAJU DEO WINDOWS 11? Sve igre, aplikacije i programi na jednom mestu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STEAM I EPIC POSTAJU DEO WINDOWS 11? Sve igre, aplikacije i programi na jednom mestu

Microsoft želi da se svi veliki igrači, kao što su Steam i Epic, nađu u njihovoj osveženoj prodavnici za aplikacije koja stiže sa Windows 11.

  Izvor: SmartLife / Microsoft

Kompanija Microsoft je na predstavljanju Windows 11 operativnog sistema iznenadila mnoge sa njihovim pristupom kada je u pitanju Microsoft Store.

Na njemu bi mogle da se pojave popularne platforme kao što su Epic Games Store i Steam.

Možda će vas zanimati:

Ovako otvoren pristup je velika novina u svetu aplikacija, pogotovo kada uzmete u obzir monopol postavljen od strane kompanija Google i Apple, odnosno njihovih prodavnica App Store i Play Store. Microsoft želi da se u njihovoj prodavnici nađu i alternativne platforme za sadržaj, a kao takvi se ističu Epic i Steam.

"Windows već na mnogo načina hostuje te prodavnice, i kada bi to mogli da uradimo i preko Microsoft Store prodavnice, naravno da bi želeli da se one pojave. Naravno, svi oni koji žele da nam se pridruže su i više nego dobrodošli. U stvari ja ih ohrabrujem u tome, jer upravo zbog toga mi pravimo pojedina pravila" - rekao je Panos Panaj, direktor prodaje te kompanije.

Steam je do velike popularnosti stigao upravo zahvaljujući korisnicima računara koji koriste Windows, a Panaj zamišlja budućnost gde će korisnici moći da u Windows prodavnici aplikacija nađu aplikaciju koju žele, bez obzira u kojoj se prodavnici ona nalazi. "Ja veoma želim da postoji doživljaj gde posetite našu platformu, ukucate aplikaciju koju želite i preuzmete istu" - dodao je on.

Iako Microsoft ne naplaćuje aplikacijama dodatan trošak za polise, baš kao Apple i Google uzimaju do 30% prihoda, sa tim što će od početka avgusta Microsoft uzimati 12% od prihoda kada su u pitanju igre. Videćemo da li će se kompanije kao što su Valve i Epic Games, koje već imaju uspešne platforme za kupovinu igara, opredeliti za Windows Store, možda im Microsoft obezbedi manje troškove.

Treba istaći da će se u Microsoft Store pojaviti i aplikacije sa Android uređaja koje će biti povezane sa uslugama Amazon AppStore, što će omogućiti programerima da uzmu kompletan profit ukoliko koriste nezavisne platforme za plaćanje.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA