PRELEP SVET PANDORE: Tehnologija koja stoji iza novog Avatar vizuelnog spektakla opametila i protivnike | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRELEP SVET PANDORE: Tehnologija koja stoji iza novog Avatar vizuelnog spektakla opametila i protivnike

Nova Avatar video igra izgleda prelepo zbog Snowdrop engine, a i protivnici će zbog njega biti znatno pametniji!

  Izvor: SMARTLife / Ubisoft

Jedno od najprijatnijih iznenađenja na ovogodišnjem E3 sajmu je bilo predstavljanje video igre Avatar: Frontiers of Pandora.

Iako postoje glasine da je u pripremi nastavak ovog filmskog ostvarenja iz 2009. godine, o njemu se ne zna ništa, ali to nije sprečilo Ubisoft da radi na Avatar igri.

Možda će vas zanimati:

Oni su tom prilikom osvežili svoj engineSnowdrop, malo je reći da on izgleda spektakularno, pogledajte samo kadrove iz ove igre! Usled oduševljenja zbog prikazane grafike, Ubisoft je rešio da podeli više detalja o svom engine-u kog su koristili i za naslove kao što su The Division, The Division 2 i Starlink, ali nova verzija koja je prikazana u Avatar: Frontiers of Pandora je potpuno druga "zverka", tako kažu iz te kompanije.

"Kako je svet Avatara drugačiji od svega što smo radili ranije, morali smo da znatno unapredimo, to su ogromna unapređenja, naš engine. U prošlosti, Snowdrop nam je omogućio da napravimo izvanredne gradove, ali kako bi uhvatili prirodne lepote Pandore, moraćemo da unapredimo Snowdrop još više" - rekao je Sebastian Lindov umetnički direktor Ubisoft kompanije, koji je naveo da je upravo sa ovom igrom napravljen najveći skok u unapređenju engine-a.

Viši tehnički umetnik, Kunal Lutra je objasnio da Snowdrop-ov unapređeni mikrodata sistem omogućava programerima da "uguraju" hiljade detalja u jedan frejm, što je od ključnog značaja za kreiranje sveta Pandore, odnosno njenog izleda. Još jedna prednost je ta što Snowdrop ima mogućnost da obrađuje izuzetno složene senke, a tako nešto im dozvoljava da naprave različite interaktivne efekte, kao simulacije vetrova u realnom vremenu ili inteligentne biljke koje reaguju na prisustvo igrača.

Ubisoft je dodao i novi "volumetrični cloud sistem", uz pomoć koga nebo i oblaci u Avatar: Frontiers of Pandora izgledaju mnogo bolje nego u drugim igrama. Sve ovo im dozvoljava da naprave svet u kom će igrači moći da istražuju džungle, pećine, planine i mnogo toga drugog, dok će postojati i interakcija sa okolinom.

Navodno će i NPC likovi biti znatno pametniji, Ubisoft ističe da će moći da reaguju na događaje kao što je promena vremena, ali i mnogo toga drugog. Verujemo da vam je poprilično bilo jasno da je ova igra namenjena za najnoviju generaciju igračkih sistema, Avatar: Frontiers of Pandor će se pojaviti tokom 2022. godine za PS5, Xbox Series X i PC, a nama se čini da su na odličnom putu da naprave dinamično, interaktivno okruženje koje će se menjati u zavisnosti od scenarija, koje pritom izgleda prelepo.

U video snimku ispod poslušajte o čemu je sve Ubisoft pričao, kao i trejler za ovu igru.

Kako se vama čini Avatar: Frontiers of Pandora?

Pročitajte i ovo:

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA