MA KAKVI PLAYSTATION I XBOX: Najprodavanija konzola prošle godine nastaviće da dominira i 2021! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MA KAKVI PLAYSTATION I XBOX: Najprodavanija konzola prošle godine nastaviće da dominira i 2021!

Da li vi posedujete Nintendo Switch?

  Izvor: Mondo / YouTube / Printscreen/ ZONEofTECH

Kompanije Sony i Microsoft su krajem 2020. godine pustili u prodaju PlayStation 5 i Xbox Series S i Series X konzole, ali one nisu uspeli da zadovolje potrebe tržišta, te su mnogi ostali bez istih.

Zbog toga se one nalaze na našoj listi razočaranja u 2020. godini, a nestašica ovih konzola će izgleda trajati i u prvom kvartalu ove godine kako stvari stoje.

Možda će vas zanimati:

Aposultni pobednik kada su u pitanju konzole za prošlu godinu je Nintendo Switchkoja je u potpunosti izdominirale "stari" PlayStation 4, te već uveliko prežaljeni Xbox One. Zato brojni analitičari ističu da će kompanija Nintendo predstaviti u narednoj godiniSwitch Pro, sa kojim će pokušati da održi prvo mesto jednom kada stignu PS5 i XBX.

Slična predviđenja smo videli i u prethodnoj godini, ali je Nintendo svaki put negirao glasine. Sony i Microsoft su lansirali znatno superiornije konzole, odnosno njihove specifikacije su veoma jače nego kod Switch konzole, što stvara dodatni pritisak na Nintendo, kojem na ruku ide jedinstven sadržaj kakav ne možete naći na PS5 ili Xbox konzolama.

Jedan od analitičara koji je razgovarao sa GamesIndustry je napomenuo da je upravo taj sadržaj ono što će povećati prodaju Switch konzole, a ne novi hardver: "Iako su PlayStation 5 i Xbox Series konzole izašle, Nintendo Switch. Otići ću korak napred i sugerisaću da će sadržaj i promocionalni napori biti zaslužni za to, a ne objavljivanje novog hardvera" - ističe Mat Pikatela iz NPD grupacije

Sa time se slaže i Serkan Toto iz Kantan Games firme, koji je prošli put nagađao da će Nintendo napraviti 4K konzolu: "Znam, znam, predvideo sam nadograđenu 4K konzolu da će Nintendo izbaciti. Svi očekuju da Switch posustane u 2021, godini, ali će ona i dalje biti najprodavanija konzola, zahvaljujući igrama iz njihove produkcije, novom osveženom hardveru, kao i uređaju koji je se tokom 2020. godine razvio u lajfstaj proizvod za masovno tržište".

I analitičar iz kompanije Ampere, Pirs Harding-Rols smatra da će Switch Pro biti najuspešnija konzola: "Smatram da će ponovo biti najprodavanija konzola. Prošle godine nisam bio uveren da će biti nove konzole, ali ove godine ima više smisla za novu verziju iste. 2021. godina će biti ogromna za sektor konzola, očekujem da će se Switch uređaji prodati u velikom broju, te da će nova generacija konzola kombinovano uspeti da pripreti kompaniji Nintendo. Očekujem da se zaustavi proizvodnja Xbox One S i PS4 Pro konzola. PlayStation 5 će biti prodavaniji od obe Xbox Series konzole zajedno, na globalnom nivou. Očekujem da će do kraja marta biti isporučeno više od 8,5 miliona PlayStation 5 konzola".

Šta vi mislite, da li će Nintendo Switch biti najprodavanija i dalje?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo / BGR)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Patricia

about Designer wedding Veils Its like you read my mind! You seem to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with some pics to drive the message home a little bit, but other than that, this is magnificent blog. A great read. I'll definitely be back.