NOVA KONZOLA PRETI DA ZAPALI IGRAČE?! Izmerene i zvanične temperature aktuelnih konzola | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVA KONZOLA PRETI DA ZAPALI IGRAČE?! Izmerene i zvanične temperature aktuelnih konzola

Xbox Series X se, ipak neće “zapaliti” tokom igranja - ima niže temperature od PS4 Pro / Xbox One X konzola.

  Izvor: MONDO / Microsoft

Xbox Series X je “cool“.

Prethodnih nedelja se na internetu našlo dosta komentara vezanih za problem sa temperaturom na Xbox Series X konzoli.

Možda će vas zanimati:

Komentari su išli do te mere da se govorilo da je nova Xbox konzola toliko vrela da bi se skoro mogla zapaliti tokom igranja i dovesti igrače u opasnost.

Na svu sreću to nije slučaj i Xbox Series X neće zameniti radijator u dnevnim prostorijama igrača. Džef Grub sa portala VentureBeat je imao priliku da Xbox Series dobije nešto ranije i rešio je da odredi koliko je konzola zapravo vrela, i to iznutra. Za potrebe određivanja temperature korišćen je specijalni termometar, koji je ubačen unutar prostora same konzole, kako bi se izmerila sama temperatura, koju ventilator izbacuje.

Za poređenje su korišćene najmoćnije konzole generacije na izmaku, PS4 Pro i Xbox One X, dok 0 nije bilo moguće testirati, jer je konzola dostupna samo za novinare iz Japana. Merena je i temperatura računara sa RTX 3080 i Ryzen 9 procesorom. Na portalu VentureBeat je otkriveno da Xbox Series X zapravo ima nižu temperaturu od spomenutih konzola.

Test je tekao tako što su sve konzole prvo bile ugašene na pola sata, a nakon paljenja je pokrenuta igra HITMAN 2 i igrano je oko 10 minuta na nivou Mumbai, koji je pun detalja i poznat kao opterećujući za postojeći hardver. Na taj način je temperatura izmerena pod opterećenjem.

Xbox Series X je tokom igranja imao maksimalnu temperaturu od 50 stepeni Celzijusa, dok su srednje vrednosti bile oko 47 stepeni. Sa druge strane PS4 Pro je kao maksimum imao 62 stepena celzijusa, a Xbox One X 52 stepena. Naravno, test nije u potpunosti savršen, pošto HITMAN 2 nije next-gen igra, koja bi stvarno opteretila novu Xbox konzolu, ali je dovoljan pokazatelj da temperatura nije zastrašujuće visoka.

Da li je u pitanju neka podmukla kampanja ili su pojedine osobe sa ranim pristupom Xbox Series X konzoli dobili loš uređaj, nije poznato, ali je svakako dobro što je sve raščišćeno s pozitivnim ishodom.

Xbox Series X video (MobIT)
Izvor: Xbox

Xbox Series X - Loading Times video (MobIT)
Izvor: Xbox

Xbox Series X - Quick Resume video (MobIT)
Izvor: Xbox

Xbox Series X - First Look Game Footage video (MobIT)
Izvor: Xbox

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Play! Zine / MNODO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi