Igra iz Srbije o "rijaliti prokletstvu" oduševila SVE(T)! (FOTO, VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igra iz Srbije o "rijaliti prokletstvu" oduševila SVE(T)! (FOTO, VIDEO)

Posle odličnih kritika globalnih IT medija stigao nam je Ministry Of Broadcast i na srpskom jeziku!

  Izvor: MONDO / Ministry Of Broadcast
Ministry of Broadcast igra iz Srbije na Steam, GOG (MobIT)
Izvor: Hitcents

Video igra Ministry Of Broadcast, čiji su kreatori Sanja i Dušan Čežek iz Novog Sada, zajedno sa Twen Petes studiom iz Brna (Petr Škorňok i Petr Melicherík), posle globalne premijere, dostupna je igračima i na srpskom jeziku, a od 30. aprila pojavila se i njena verzija za Nintendo Switch.

Ova igra, koja je već dobila desetak internacionalnih nagrada, uključujući najbolji Art i Gameplay do sada je objavljena na platformama Steam, GoG i Utomik za PC i MAC uz sjajne kritike IT medija, a jedna je i od 15-ak igara, po našem izboru, koje nisu previše zahtevne za PC računar.

Možda će vas zanimati:

Kako pronaći put iz zemlje, koja je opkoljena zidovima i stići do svoje porodice? Koju cenu treba platiti na tom putu? Kako organizovati savršeno bekstvo iz večitog rijalitija? Komični dijalozi prožeti crnim humorom u svom najboljem mogućem izdanju, učiniće da ovu igru doživite iz stomaka, uz obilje smeha, koji nam je sad najpotrebniji!

Od igrača se zahtevaju dobri refleksi sa puno trčanja i skakanja. Glavni junak je narativno vođen u 2D piksel platformi, inspirisanoj kinematografskim platformskim igrama poput originalnog Prince of Persia (1989) i Oddworld: Abe’s Exoddus.

Priča je smeštena u zemlji koju kontroliše Režim i koja je podeljena zidovima. Jedini način da junak stigne do svoje porodice jeste takmičenje i pobeda u TV rijalitiju, koji je napravljen od strane Režima. Sveukupno raspoloženje i ton su tamni poput Orvelove “1984” u kombinaciji s licemernim sjajem i glamurom modernih TV rijaliti emisija.

Igra sadrži puno crnog humora, sarkastične pokvarenosti i opšte besmislenosti sistema, a svi se savršeno uravnotežuju s mračnim, teškim temama predstavljenim u ovom distopijskom sistemu.

O Dušanu i Sanji Čežek, koji već godinama žive i rade u Pragu, već uveliko se pisalo u časopisima Vanity fair, Rolling Stone... i ostalim svetskim magazinima, pa i na MONDU, naravno!

Ono što je jedinstveno za Fuchs+Dachs je artistički pristup izradi igara što je prava retkost u ovoj oblasti, pa su njihove igre, pored toga što se prikazuju na festivalima igara, obišle i najveće svetske galerije, poput Cartier foundation galerije u Parizu gde su nastupali u maju 2019. godine i galerije d'Italia Palazzo Leoni Montanari u Vićenci.

Saradnici na ovoj igri bili su i: Marko Stanojević, Emil Gašparec, Ben McCulloch i Jiří Huška.

MONDO MobIT će uskoro objaviti test ove zanimljive igre, a vi nam pomozite svojim pitanjima da napravimo dobar intervju sa Sanjom i Dušanom, koji ćete uskoro moći da pročitate na našem sajtu!

Ministry of Broadcast Video Trailer (MobIT)
Izvor: GOG.com

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi