20 TOP IGARA za 2020. godinu + VAŠI PREDLOZI (FOTO, VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

20 TOP IGARA za 2020. godinu + VAŠI PREDLOZI (FOTO, VIDEO)

Ovih 20 igara trebalo bi da obeleže godinu, koja je pred nama.

  Izvor: MONDO portal / Microsoft

Sudeći prema onome što nam spremaju ne samo gejming studiji i razvojni tomovi, nego i Microsoft i Sony sa svojim konzolama PlayStation 5 i Xbox Series X, pred nama je biser do bisera!

Osim novih izdanja i ovu igru će obeležiti rimejci klasika i igara, koje su pre 10, 20 ili čak i više godina oblikovale sve ono što u gejmingu imamo danas.

Možda će vas zanimati:

Ovo je 20 igara koje očekujemo u 2020. godini, a za koje se nadamo da će biti hitovi makar koliko su im dobre najave, koje smo imali priliku da vidimo!

Za svaku ćemo vam pokazati i video i dati kratak opis, kako biste na jednom mestu imali sve što vam treba - i sliku i ton i tekst, pa kako više volite da se informišete (mi vam svakako savetujemo sve tri opcije u jednom dahu).

Na listi su zastupljene sve platforme i svi sistemi, uključujući i PC i konzole, jer je jedino tako fer prema svima, mada smo mi već pričali na temu igranja na PC-ju i na konzolama nekoliko puta, ali to ostavljamo na vama - da odaberete kojem sistemu ćete se prikloniti. Ipak, birajte pravilno, jer će svaki imati svoje ekskluzive, a čini se da borba nikad nije bila oštrija i da se Xbox konačno budi iz svog dugogodišnjeg sna što se ekskluzivnih naslova tiče...

ORI AND THE WILL OF THE WISPS

Ori and the Will of the Wisps (MobIT)
Izvor: Xbox

Fantastična prva Ori igra nas je ostavila bez daha, kao i najava novog dela u serijalu, ali smo u prethodnim godinama dobijali samo najave i kratke video snimke. Ipak, Microsoft je konačno rešio da igru dovede početkom nove 2020. godine. Ova Metroidvania donosi prelepe predele sa još bogatijim vizuelnim stilom, kao i izazovnim gameplay-em, koji kulminira okršajima sa bosovima.

Izlazi: 11. FEBRUAR za PC, XBOX ONE.

FINAL FANTASY VII REMAKE

FFVII Remake (MobIT)
Izvor: PlayStation Europe

Ovo je verovatno jedan od rimejka koje smo najviše čekali ikad, i to sa pravim razlogom. Originalni Final Fantasy 7 se pojavio pre nešto više od 20 godina za prvu generaciju PlayStation konzole, a sad u potpuno izmenjenom izdanju stiže i za PlayStation 4. Priča je verovatno već naširoko poznata, vi kao plaćenik Cloud Strife se udružujete sa Avalanche grupom kako bi se izborili protiv korumpirane korporacije. U odnosu na original, sadržaj će dolaziti u epizodnom formatu, borbe se odvijaju u stvarnom vremenu sa brojnim poboljšanjima, a ogromna promena jeste grafika izrađena u Unreal 4 endžinu sa spektakularnim animacijama i stilom. Ako je verovati glasinama, Final Fantasy VII Remake bi se naredne godine mogao pojaviti i na konkurentskoj konzoli i PC-ju, što bi bila velika stvar za fanove.

Izlazi: 3. MART za PlayStation 4.

DOOM ETERNAL

DOOM Eternal – Official E3 Story Trailer
Izvor: Bethesda Softworks

Čuveni serijal igara koji je 90-ih godina uveo pravu revoluciju u žanr pucačina u 2020. dobija još jedno izdanje, i to Doom Eternal. Doom Slayer je ponovo navukao poznato odelo sa ciljem da Zemlju oslobodi invazije demona. Gejmplej je sličan Doom igri iz 2016. Godine, dok je na raspolaganju znatno veći broj nadogradnji, oružja i modova, koji čini igrače znatno pokretljivijim i agilnijim. Zajedno sa singlplejer pričom i neizostvanim heavy metal numerama, pred igračima će biti i 2v1 BattleMode u kojem se Doom Slayer bori protiv 2 demona kontrolisana od strane igrača. Mod je dosta zanimljiv, pošto pruža dosta slobode i pobednik se odlučuje tek na osnovu celih pet rundi.

Izlazi: 20. MART za PC, PlayStation 4, XBOX ONE.

ANIMAL CROSSING: NEW HORIZONS

Animal Crossing: New Horizons (MobIT)
Izvor: Nintendo

Animal Crossing igre su poput toplih, mekih prekrivača, jer jedva čekate da se u njih ušuškate i zaboravite na svet, koji vas okružuje. Animal Crossing: New Horizons izgleda kao da će biti savršeno sklonište od svakodnevnog stresa. Kampovanje na ostrvu sa gomilom životinja u komšiluku, uz ribolov, potragu za fosilima, izvršavanje sporadičnih, malih obaveza i plaćanje kirije jedinom dobroćudnom zemljoposedniku, koji je tu; Tomu Nuku. Sve izgleda tako mirno i divno, ali nije baš nikad sve tako mirno i divno, zar ne?! ;)

Izlazi: 20. MARTA za SWITCH

VAMPIRE: THE MASQUERADE - BLOODLINES 2

Vampire The Masquerade Bloodlines 2 (MobIT)
Izvor: IGN

Čak 26. godina nakon dolaska kultnog originala, dobijamo i drugi deo, Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2. Nastavak nas vodi u virtuelni Sijetl, u igri prepoznatljiv kao Svet Tame, i stavlja nas u ulogu čoveka, koji se nakon nasilne smrt vraća u život kao vampir. Sa novim životom i moćima, igrač mora ovladati i nadograditi se kako bi dobio šansu da se pridruži jednom od 5 klanova. Imaćete priliku da iskusite granajući narativ, koji zavisi od vaših izbora i radnji, tako da imate potpunu slobodu, koja se nadograđuje sve odlične mehanike prvog dela.

Izlazi: 31. MART za PC, PlayStation 4, XBOX ONE.

SYSTEM SHOCK

System Shock (MobIT)
Izvor: Nightdive Studios

Lepa sećanja na čuveni System Shock i dalje žive u svima nama, a dašak novog života za serijal je rimejk igre iz 1994. godine, na kojem se radi dosta dugo sa dosta pretrpljenih odlaganja. Igru očekujemo u prvom kvartalu ove godine, a sa njom dobijamo osvežene teksture i modernizovanu grafiku praćenu nekim novim mehanikama. Priča prati hakera, koji nakon propalog posla dolazi u svet, koji više nije isti.

Izlazi: Na proleće 2020. godine za PC, PlayStation 4, XBOX ONE.

SPONGEBOB SQUAREPANTS: BATTLE FOR BIKINI BOTTOM - REHYDRATED

SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom Rehydrated (MobIT)
Izvor: IGN

Sunđera Boba nikad dosta, a njegovih avantura s početka milenijuma ćemo imati priliku da se prisetimo kroz rimejk igre napravljene po uzoru na film Battle for Bikini Bottom. Rehidrirana verzija igre će pružiti obožavaocima originala još više sadržaja, u vidu elemenata, koji se nisu našli kad se on pojavio, a novina će biti i multiplejer mod igranja sa poznatim junacima, koji žive na dnu mora. Drugare na čelu sa malim žutim sunđerom očekuje epska avantura u kojoj je potrebno spasiti Koralovo, sa celim putovanjem protkanim odličnim humorom.

Izlazi: Proleće 2020. za PC, PlayStation 4, XBOX ONE, SWITCH.

DYING LIGHT 2

Dying Light 2 (MobIT)
Izvor: Dying Light

Još jedan nastavak odlične igre nam stiže 2020. godine, i to je Dying Light 2 sa još više zombija i više parkura. Studio Techland je nastavku posvetio izuzetno mnogo pažnje, kako bi nadmašili original po pitanju sadržaja, pa tako igrače očekuje četiri puta veća mapa i priča na kojoj radi Kris Avelon lično. Virus je postao osetljiviji na UV zračenje, ali su zombiji noću znatno opasniji, a još veću nevolju predstavljaju anarhisti. Na protagonisti zaraženim virusom je da spase grad i pronađe lek kako bi izbegao mračnu sudbinu.

Izlazi: Proleće 2020. za PC, PlayStation 4, XBOX ONE.

RESIDENT EVIL 3 REMAKE

Resident Evil 3 Trailer video (MobIT)
Izvor: PlayStation Europe

Prošlogodišnji rimejk drugog dela je izazvao izuzetno pozitivne reakcije po pitanju grafike i izmenjenog gejmpleja u odnosu na original. Na osnovu toga je sasvim logično da i Resident Evil 3: Nemesis dobije isti tretman. Avantura u svet zombija sa Džil Valentine u glavnoj ulozi donosi napucavanje iz trećeg lica, modernizovanu grafiku sa osveženim detaljima karaktera i zombija, baš kao kod rimejka dvojke. Osim priče u kojoj se borimo protiv S.T.A.R.S. odreda i biološkog oružja zvanog Nemesis, imaćemo priliku da se oprobamo i u multiplejer modu, koji će biti potpuno besplatan dodatak Project Resistance. Radi se o asimetričnom modu igranja u kojem je jedan igrač mastermind, koji vodi lavirint i eksperiment nad ostalim igračima, koji moraju pobeći i istrpeti sve zamke i poznata smežurana i ljigava lica neprijatelja.

Izlazi: 3. APRIL za PC, PlayStation 4, XBOX ONE.

CYBERPUNK 2077

Cyberpunk 2077 – Deep Dive Video
Izvor: Cyberpunk 2077

Igra o kojoj se toliko priča i piše i jedna od igara, koja se stvara gotovo cele protekle decenije je Cyberpunk 2077, poljske kompanije CD Projekt. Upravo završena 2019. godina je bila prepuna novih detalja za ovaj naslov, od kojih je mnoge oduševila pojava glumca Kijanu Rivsa, koji će biti glavni sporedni lik u igri. Zakoračite u budućnost Noćnog grada (Night City), nemilosrdnu vladavinu mega korporacija, ulice prepune oružja i kiborga sa modifikacijama. Na osnovu prikazanih gejmplej klipova vidimo ogroman, grad prepun nebodera, koje će biti moguće posetiti kroz priču i kroz veliki broj sporednih misija, što je standard za CD Projekt igre. Postojaće brojne opcije za prilagođavanje, kako izgleda, tako i sposobnosti, ali i prilično striktnog sveta u kojem vreme ne čeka na vas, već ako ne uspete da završite misiju na vreme nastavlja da teče dalje - bez vas ili sa vama…

Izlazi: 16. APRIL za PC, PlayStation 4, XBOX ONE.

MARVEL’S AVENGERS

Marvel's Avengers: A-Day Prologue Gameplay Footage [EN PEGI]
Izvor: Marvel's Avengers

Tokom svih ovih godina i na desetine filmova o Marvelovim junacima i organizaciji Osvetnika, video igara o njihovim zajedničkim avanturama gotovo da nije bilo. Square Enix, vođa projekta, u saradnji sa Crystal Dynamics i Eidos Montreal već par godina rade na razvoju Marvel’s Avengers igri, koja će junake poput Iron Mana, Hulka, Kapetana Amerike i ostalih objediniti na misiji da povrate poverenje ljudi u superheroje. Na raspolaganju će biti veliki broj jedinstvenih heroja, sa prepoznatljivim moćima, osim što glumci u igri i na filmovima nisu isti, ali to nije veliki nedostatak. Igra je dizajnirana tako da je možete igrati sami bez ikakvih problema ili možete spasiti svet sa još tri ortaka. Sadržaj, koji će u maju postati dostupan po izlasku je samo delić onoga što će se dodavati kroz ekspanzije.

Izlazi: 15. MAJ za PC, PlayStation 4, XBOX ONE.

THE LAST OF US 2

The Last of Us Part II – Release Date Reveal Trailer (MobIT)
Izvor: PlayStation

Jedna od poslednjih igara, koje su planirane za dolazak na PlayStation 4 konzolu pred pojavljivanje naredne generacije je drugi nastavak za The Last of Us, hit postapokaliptičnu avanturu. Nastavak donosi nove avanture Džoela i Eli, ali u kasnijim događajima i sa dosta surovijim svetom, kojim vlada misteriozni kult i stvorenja nalik zombijima. Mnoge mehanike iz hvaljenog originala su ostale, samo sa dodatnim unapređenjima i više opcija, koje daju dodatnu slobodu toku narativa. The Last of Us 2 je u razvoju već više od četiri godine i do sada je nekoliko puta odlagan kako bi programeri imali dovoljno vremena za rad, pa se nadamo da će ovo biti godina kada će The Last of Us 2 konačno izaći.

Izlazi: 29. MAJ za PlayStation 4.

CARRION

Carrion Gameplay (MobIT)
Izvor: GameSpot Gameplay

Pomno smo pratili svaku vest vezanu za ovo indie ostvarenje, u kojem umesto protagoniste igramo kao negativac, i to kao opaki vanzemaljac, koji je pobegao iz strogo čuvane laboratorije. Glavni cilj u Carrion je da prožderete nedužne naučnike čime ćete obezbediti svoj rast, razmnožavanje, a samim tim i opstanak. Premisa igre je solidna, ali je dosta privlačno pristupiti igri iz drugog ugla. Imali smo priliku da isprobamo demo za Carrion tokom Game Festivala na Steam-u i dopala nam se ponuda sposobnosti, kao i izazov koji raste sa svakim novim nivoom.

Izlazi: 1. JUN za PC, PlayStation 4, XBOX ONE, SWITCH.

GHOST OF TSUSHIMA

Ghost of Tsushima -The Ghost | PS4 (MobIT)
Izvor: PlayStation

Označen kao poslednja AAA igra za PlayStation konzolu, Ghost of Tsushima, nas vodi u daleki feudalni Japan, koji je pod opsadom Mongola. Igrači preuzimaju ulogu poslednjeg samuraja u potrazi za osvetom, ali nije sve tako lako i savršeno. Ghost of Tsushima krasi odlična mehanika mačevanja i borbi, koje umeju da potraju, ali smo na osnovu videa stekli utisak da će svaki minut biti proveden u uživanju. Ovaj naslov studija Sucker Punch prati vizuelni stil od kojeg zastaje dah i koji je u potpunosti zasnovan na istoriji Japana, pa se tako čini kao da se radi o igri naredne generacije, a ne za PlayStation četvorku.

Izlazi: Na leto 2020. za PlayStation 4.

WASTELAND 3

Wasteland 3 (MobIT)
Izvor: IGN

Mešavine strategija i RPG igara u kojima kontrolišete malu, ali odabranu grupu vojnika na nekom zadatku su postale izuzetno popularne, a u novoj deceniji nas očekuje i Wasteland 3. Nakon uspešno održane crowdfunding kampanje inExile Entertainment je prikupio potrebna sredstva, kako bi priveo kraju rad na igri. Wasteland 3 će sa turn based mehanikom kombinovati i priču, u kojoj pratimo pohode ekipe zvane Team November.

Izlazi: LETO 2020. za PC, PlayStation 4, XBOX ONE.

SENUA’S SAGA: HELLBLADE II

Senua’s Saga: Hellblade II Video trailer (MobIT)
Izvor: Xbox

Odlična igra studija Ninja Theory dobija svoje drugo izdanje u kojem se nastavlja putovanje ratnice Senue kroz mitološki svet vikinga. Video, koji je stigao tokom The Game Awards je odličan, ali bez mnogo dodatnih detalja tako da ne znamo tačno šta da očekujemo. Nadamo se da će priča biti produbljena i da će borbe sa bosovima zahtevati više napora i umeća od igrača. Kreatori ove igre su nakon izlaska originala došli u vlasništvo kompanije Microsoft, tako da će ona ujedno biti jedna od prvih igara, koja izlazi za sledeću generaciju Xbox konzole, Series X.

Izlazi: JESEN 2020. za PC, XBOX SERIES X.

HALO INFINITE

Halo Infinite - E3 2019 - Discover Hope
Izvor: Xbox

Prva pravcata ekskluziva najavljena za narednu generaciju Xbox konzola još 2018. godine na E3 sajmu je Halo Infinite. Ponovo ćemo imati priliku da uskočimo u odelo čuvenog Master Chiefa čime započinjemo potpuno novo poglavlje u serijalu sa novim avanturama, koje se nastavljaju na događaje iz Halo 5 naslova. Halo Infinite će sa sobom dovesti neverovatan nivo detalja po pitanju grafike kroz potpuno novi Slipspace endžin. Pre nego što stigne Infinite, igrači na PC-u će imati prilike da igraju osvežene verzije svih prethodnih Halo igara.

Izlazi: PRAZNIČNA SEZONA 2020. za XBOX ONE, PC, XBOX SERIES X.

GODFALL

Godfall trailer (MobIT)
Izvor: Gearbox Official

Sony i dalje uporno ćuti kad su u pitanju ekskluzive za PlayStation naredne generacije, ali smo i pored toga od drugih izvora saznali šta nas očekuje. Na The Game Awards je zvanično najavljena igra kompanije Gearbox, nazvana Godfall, i za koji je najavljeno da će se pojaviti zajedno sa PlayStation 5 konzolom. Radi se o slasher looter igri, u kojoj na raspolaganju imate ogroman svet fantazije prepun zanimljivih likova i opasnosti. Igra deluje zanimljivo i nadamo se da će opravdati očekivanja, kad se pojavi krajem 2020. godine.

Izlazi: ZIMA 2020. za PC, PlayStation 4, PlayStation 5.

RAINBOW SIX QUARANTINE

Rainbow Six Quarantine (MobIT)
Izvor: Ubisoft North America

Rainbow Six Siege ne dobija nastavak i neće ga biti u narednih 10 godina, ali zato dobijamo jednu potpuno drugačiju igru sa tom etiketom. Rainbow Six Quarantine igrače smešta u uloge operatora sa zadatkom da pronađu vanzemaljska bića i da ih unište, kako se ne bi proširili planetom. Igra je dizajnirana tako da se igrači moraju udružiti i sarađivati, kako bi savladali opasna čudovišta, koja kontroliše računar, što znači da se radi o PvE igri. Ovaj naslov je inspirisan jednim od modova, koji se pojavio u Rainbow Six Siege i krasi ga dosta mračna atmosfera sa horor elementima. R6 Quarantine je trebalo da se pojavi u martu, ali je datum izlaska pomeren na neodređeno, kako bi se Ubisoft posvetio dodatnom radu na igri.

Izlazi: Nije poznato još uvek.

WATCH DOGS LEGION

Watch Dogs: Legion trailer (MobIT)
Izvor: Ubisoft North America

Jedna od igara koja obećava jedinstvenu mehaniku igranja kao bilo koji NPC, a samim tim i pružanja jedinstvenog igračkog iskustva je Watch Dogs Legion. Legion nas vodi u London nalik onom iz knjige Džordža Orvela, a vi sa vašom legijom skrivenih ljudi morate stati na put režimu i izboriti se za sopstvenu slobodu. Kad smo već kod slobode, svaki igrač će moći da bira sopstveni put prelaska i borbe, sa različitim mehanikama i bogatim arsenalom oružja i spravica za hakovanje. Kao i sa R6 Quarantine, Watch Dogs Legion je odložen i novi datum izlaska trenutno nije poznat, ali bi trebalo da bude u toku ove godine, verovatno bliže kraju…

Izlazi: Nije poznato još uvek.

MICROSOFT FLIGHT SIMULATOR

Microsoft Flight Simulator trailer (MobIT)
Izvor: IGN

Letenje je ponovo u modi, i to zahvaljujući Microsoft Flight Simulator igri, koja donosi neverovatan nivo detalja na mapu, kreiranog na osnovu dva petabajta podataka i topografskih snimaka. Sa ovim Flight Simulator-om ćemo moći da bukvalno obiđemo čitav svet, natenane i sve pratiti iz bezbednosti kokpita. Svet neće biti samo izuzetno blizak realnom, već će biti i dosta dinamičan, sa smenjivanjem vremenskih uslova, koji će vas ometati tokom letenja, a ispod vas ćete moći i da vidite automobile kako prolaze putem, životinje u potrazi za hranom i mnogo drugih stvari.

Izlazi: Nije poznato još uvek.

Ova lista igara izašla je u Play! Zine magazinu br. 133, koji možete da čitate na linku.

Koje igre s liste vi čekate, jesmo li zaboravili neku?

Dodajte sve u komentarima!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

VAŠI PREDLOZI ZA NAJBOLJE IGRE U 2020.

Kao što smo obećali - dodajemo na listu i vaše predloge, koje ste nam ostavili u komentarima!

MOUNT AND BLADE 2: BANNERLORD

Mount and Blade 2: Bannerlord Gameplay (MobIT)
Izvor: IGN

Izlazi: MART 2020. za PlayStation 4, PC, XBOX ONE.

READY OR NOT

Ready Or Not trailer (MobIT)
Izvor: GameSpot Trailers

Izlazi: Zima 2020. za PC.

AGE OF EMPIRES IV

Age of Empires IV Announce Trailer
Izvor: Windows.

Izlazi: Do kraj 2020. za PC.

CRUSADER KINGS 3

Crusader Kings 3 video (MobIT)
Izvor: Paradox Interactive

Izlazi: Do kraja 2020. za PC, XBOX ONE.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi