Političar novcem građana kupovao igre | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Političar novcem građana kupovao igre

Ali legalne, preko Steam platforme, jer torenti su prevara :)

  Izvor: Promo/GameSpot

Političar sa moralnim načelima - igre se kupuju, ne skidaju se sa torenta! Ali nije važno čijim novcem se plaćaju, očigledno…

Američke vlasti optužile su kongresmena Dankana Hantera i njegovu ženu Margaret su za proneveru sredstava namenjenih za kampanju, od čega je preko 1.300 dolara potrošeno na Steam igre. Ovaj zagriženi gejmer je pored igranja desetine igara imao vremena da proneveri ukupno 250.000 dolara.

Ko se bavi piraterijom - isključiće mu internet?

On je sa ženom pare trošio na hotele, avionske letove, partije golfa, bioskopske karte i još mnogo toga. Optužnica je javno predstavljena 21. avgusta, pa je tako javnost imala uvid u nenamensko trošenje.

Nakon što je 2016. godine otkriveno da je nenamenski trošio novac uglavnoom na video-igre, Hanter je vratio u budžet 65.000 dolara, ali je tada već bilo kasno – prevara je otkrivena. Zaista je bilo teško sakriti čak 68 kupovina igara na Steam platformi u toku samo jedne godine, pa je Hanter krivicu prebacio na sina, koji je navodno kupovao preko njegovog računa. Najsmešnije (ili tragičnije, zavisi kako na to gledate) je to što je Hanter te troškove u finansijskom izveštaju označio kao “Steam igre”?!? Istini za volju, on je u izveštaju naveo da su to lični troškovi, koje namerava da vrati - jednog dana, navero je PC Press, pozivajući se na CNN.

Rasipnički par političara je kasnije naveo da je njihov sin kupio, ipak samo jednu video igru, a da su ostale kupovine delo hakera. Verovatno su hakeri kupili i tastaturu i miš za 271.22 dolara, kako bi što udobnije igrali desetine igara.

I pored svih izveštaja, političar tvrdi da je nevin i da će dokazati svoju nevinost.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA