Prave zveri, zverske im i cene: nVidia RTX grafika | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prave zveri, zverske im i cene: nVidia RTX grafika

Nakon gomile najava i curenja informacija na sve strane, kompanija nVidia je konačno zvanično predstavila najnoviju liniju grafičkih kartica koje pripadaju RTX seriji.

  Izvor: Promo / nVidia

Naziv RTX, umesto GTX, dolazi iz razloga što će ove grafičke kartice podržavati naprednu ray-tracing tehnologiju. Grafičke kartice, koje su predstavljene će biti prave zveri i nosiće i cenu u skladu sa tim.

Predstavljene su tri grafičke kartice, RTX 2080 Ti, najjača i ujedno i najskuplja sa cenom od 1.200 dolara, RTX 2080, koja košta 800 dolara, i RTX 2070, koja će se naplaćivati po 600 dolara.

RTX 2080 Ti dolazi sa čak 4352 CUDA jezgara, 11 GB GDDR6 memorije i 352-bitnim interfejsom, dok će RTX 2080 imati 8 GB GDDR6 memorije i oko 3000 CUDA jezgara. Ove dve grafičke kartice su već dostupne za rano naručivanje, a očekivani datum pojavljivanja je 20. septembar, dok za RTX 2070 trenutno nema podataka o datumu dolaska na tržište.

Više o tome koja moć dolazi sa ovim grafičkim karticama možete pogledati na slikama u našoj galeriji, ali i u videu ispod, a Nvidia navodi da one donose fantastični prikaz ray-tracinga sa mnoštvom detalja, objavio je Play! Zine.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA